Viinilehden Vuoden Punaviini 2021 on Antiche Terre Amarone

Viinilehden Vuoden punaviini 2021 tulee Pohjois-Italiasta. Harmoninen, luonteikas ja suunmyötäisen mehukas Amarone hurmasi Viinilehden tuomariston kertaheitolla. Tutustu voittajaviiniin!

Antiche Terre Amarone

Viinilehden Vuoden Punaviiniksi 2021 valittu Antiche Terre Venete Amarone Baorna on amarone-viiniksi ilahduttavan raikas ja notkea. Naapurusten Luciano Sancassanin ja Deganin perheen unelmasta syntyneellä Antiche Terre Veneten tilalla valmistetaan kepeän eleganttia ja ruokaystävällistä amaronea – ympäristön hyvinvoinnin ehdoilla.

Vuoden Punaviini 2021: Antiche Terre Venete Amarone Baorna 2017

DOCG Amarone della Valpolicella, Veneto, Italia

Viinilehden tuomariston arvio:

Hyvin kypsän marjainen ja mehukas tuoksu, jonka aromeissa on mansikkaa ja kuivattuja hedelmiä. Viiniä sävyttävät myös makean mausteiset ja orastavan nahkaiset vivahteet. Täyteläinen mutta hyvin eloisa ja mehukas maku toistaa tuoksun aromit.

Viinissä on lisäksi kukkaista parfyymisyyttä, kainoa kahvisuutta ja maaperän muhevaa multaisuutta. Tumman kirsikkainen, eloisa hapokkuus tuo makuun ryhtiä yhdessä pehmeän tanniinisuuden kanssa. Viini jättää pitkään maistuvan, monivivahteisen jälkivaikutelman.

Viisi tähteä = tyylikäs huippuviini

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat liharuoat ja riista. Myös kovat, suolaiset juustot.

Viinilehden tuomariston kommentit:

”Sokkomaistamisen perusteella valittu voittajaviini yllätti meidät. Hämmästyimme molemmat, kun voittajapullo osoittautui amaroneksi. Sen mehukkuus, harmoninen tasapaino ja eloisuus – tietynlainen herkkyyskin – ihastuttivat. Vaikka viinissä on korkea alkoholipitoisuus, se ei mitenkään nouse esiin. Voittajaviini on hyvä esimerkki siitä, etteivät kaikki amaronet ole tuhdin täyteläisiä, paksuja ja rotevia.”

Viinilehden arvovaltainen jury Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona lähes 300 punaviiniä, jotka ­viinimaahantuojat olivat ilmoittaneet mukaan kilpailuun Alkon vakio-, tilaus- tai erikoiserävalikoimasta. Maksimihinta oli rajattu noin 30 euroon. ­Useiden esikarsintatastingien jälkeen finaaliin ylsi kaikkiaan 36 viiniä. ­Voittaja ja kärkikolmikko pyrittiin valitsemaan mahdollisimman objektiivisesti.