Glögipannacotta

Tämä herkullinen glögillä kruunattu ja kookosmaidosta valmistettu pannacotta maistuu joulun jälkiruokana.

Glögipannacotta
logo

2 HLÖ

logo

0 h 30 min

KOOKOSPANNACOTTA

AINEKSET

  • 3 dl kermaista kookosmaitoa

  • 2 rkl psylliumjauhetta (löydät ruokakauppojen leivontahyllystä, korvaa liivatteen)

  • ripaus jauhettua kardemummaa

  • 0,5 tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kookospannacottan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi ja kaada pannacotta kahteen lasiin.

    2. Huuhtele tehosekoittimen kannu. Nosta pannacottalasit jääkaappiin hetkeksi jähmettymään, jotta ainakin pinta hyytyy riittävästi.

GLÖGIKIILLE

AINEKSET

  • 1 dl glögiä (alkoholillista tai alkoholitonta)

  • 1 rkl psylliumjauhetta

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita psylliymjauhe ja glögi tasaiseksi tehosekoittimessa.

    2. Lusikoi glögikiille varovasti kookospannacottan päälle laseihin. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 15 minuutiksi.

    3. Koristele halutessasi marjoilla.

VINKKI

Saat parhaan makuisen kookospannacottan, kun käytät metallisen säilyketölkin sijasta pahvitölkissä myytävää kermaista kookosmaitoa.

Helpossa vegaanisesssa pannacottassa on kerma korvattu kookosmaidolla ja liivate helppokäyttöisellä psylliumjauheella, jota löydät ruokakauppojen leivontahyllystä. Glögikiilteen voit valmistaa joko alkoholillisesta tai alkoholittomasta glögistä.

Resepti Hanna Stoltin ruokakirjasta VEGE Talvi

Resepti Hanna Stoltin ruokakirjasta VEGE Talvi

Hanna Stolt pitää suosittua blogia Gurmee.net ja on julkaissut kolme ruokakirjaa. VEGE Talvi -kirjasta löytyvät talven parhaat kasvisreseptit arkeen, jouluun ja uuteen vuoteen.