Pipsan taatelikakku glögikastikkeella
Tällä herkullisella glögikastikkeella voit myös tuunata lahjakakun tai kaupan valmiin taatelikakun. Katso keittiömestari ja ruokakirjailija Pipsa Hurmerinnan resepti Blossa-glögille.
Katso resepti »Glögi sopii hyvin myös leivonnaisiin. Kokeile Blossan glögimestari Åsa Orsvärnin suosikkireseptiä!
250 g voita
250 g tummaa suklaata
½ dl Blossa vinglögg:iä
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
200 g puolukoita
5 dl vehnäjauhoja
tomusokeria
puolukoita
Sulata voi ja rouhi suklaa.
Kaada sula voi rouhitun suklaan päälle. Sekoittele kunnes seos on sileää.
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu suklaaseos, glögi ja puolukat.
Kääntele seosta varovaisesti. Lisää seokseen vehnäjauhot ja kääntele taikina tasaiseksi.
Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille, paista n. 25-30 minuuttia 175 asteessa.
Brownie saa jäädä hieman pehmeäksi, jotta siitä tulisi mehevä. Anna jäähtyä. Leikkaa pieniin neliöihin ja koristele tomusokerilla ja puolukoilla. Tarjoile Blossa glögien kanssa.
Tällä herkullisella glögikastikkeella voit myös tuunata lahjakakun tai kaupan valmiin taatelikakun. Katso keittiömestari ja ruokakirjailija Pipsa Hurmerinnan resepti Blossa-glögille.
Katso resepti »Luulitko että glögi on vain joulunajan juoma? Ei enää – nykyisin glögilasi nousee monien huulille jo alkusyksystä pitkälle kevät-talveen. Joko kylmänä tai lämpimänä juomana, tutustu glögin monipuolisuuteen!
Lue lisää »Valmista kuohuvan talvinen glögi-sangria Blossa Vinglögg -glögistä ja sitruunalimonadista.
Katso resepti »