Suomalainen pannacotta ja kesämarjakeitto

Tee vieraillesi suomalainen versio italialaisesta pannacottasta ja tarjoile se kesämarjakeiton kanssa, johon tulee Fresita-kuohuviiniä.

logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

SUOMALAINEN PANNACOTTA

AINEKSET

  • 8 liivatelehteä

  • 2 dl kuohukermaa

  • 5 dl luomupiimää

  • ¾ dl sokeria

  • ½ dl mantelirouhetta

  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu

  • 2 rkl sitruunamehua

  • ½ vaniljatanko

VALMISTUSOHJEET

    1. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita piimä, sokeri, mantelirouhe, sitruunankuori ja -mehu ja halkaistun vaniljatangon siemenet kermavaahdon joukkoon.

    2. Sulata kuivaksi puserretut liivatteet kuumennetussa sitruunamehutilkassa. Sekoita liivateseos ohuena nauhana jälkiruuan joukkoon. Hyydytä jälkiruokaa annosmaljoissa jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.

KESÄMARJAKEITTO

AINEKSET

  • yhteensä 1 l mansikoita, mustikoita, vadelmia

  • ½ l raparperipaloja

  • 1 pullo mansikanmakuista kuohuviiniä (Fresita)

  • 1 ½ dl sokeria

  • ½ vaniljatanko tai ½ tl vaniljajauhetta

  • 1 rkl perunajauhoja

  • 2 rkl vettä

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja paloittele raparperi. Kiehauta viini, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää raparperipalat ja keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia.

    2. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää suuruste liemeen koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa kerran, pari. Jäähdytä keitto. Lisää marjat raparperikeittoon.

    3. Tarjoile pannacotta yhdessä kesämarjakeiton kanssa.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen