Herukkapannacottapiiras
Mukavan kirpsakka ja vegaaninen herukkapannacottapiiras nautitaan makean kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Tee vieraillesi suomalainen versio italialaisesta pannacottasta ja tarjoile se kesämarjakeiton kanssa, johon tulee Fresita-kuohuviiniä.
8 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
5 dl luomupiimää
¾ dl sokeria
½ dl mantelirouhetta
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl sitruunamehua
½ vaniljatanko
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita piimä, sokeri, mantelirouhe, sitruunankuori ja -mehu ja halkaistun vaniljatangon siemenet kermavaahdon joukkoon.
Sulata kuivaksi puserretut liivatteet kuumennetussa sitruunamehutilkassa. Sekoita liivateseos ohuena nauhana jälkiruuan joukkoon. Hyydytä jälkiruokaa annosmaljoissa jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
yhteensä 1 litra marjoja kuten herukoita, mansikoita, mustikoita, vadelmia
½ l raparperipaloja
1 pullo mansikanmakuista kuohuviiniä (Fresita)
1 ½ dl sokeria
½ vaniljatanko tai ½ tl vaniljajauhetta
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä
Kuori ja paloittele raparperi.
Kiehauta viini, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää raparperipalat ja keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia.
Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää suuruste liemeen koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa kerran, pari. Jäähdytä keitto.
Lisää marjat raparperikeittoon.
Tarjoile pannacotta yhdessä kesämarjakeiton kanssa.
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Mukavan kirpsakka ja vegaaninen herukkapannacottapiiras nautitaan makean kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Klassikko-sangriasta tuunattu ohje sopii mainiosti kesän casual-juhliin. Punaviinipohjaisen sangrian perinteiset hedelmät on korvattu siinä tuoreilla marjoilla.
Katso resepti »Kokeile punaviiniä drinkkien valmistuksessa. Marjamalja sopii erinomaisesti illanistujaisiin.
Katso resepti »Valmista puolimakeasta kuohuviinistä ja tuoreista marjoista helpot ja herkulliset jälkiruoat.
Katso resepti »