Sangria

Nappaa vinkit Sangrian valmistukseen ja tutustu alempaa erilaisiin Sangria-ohjeisiin.

Sangria on espanjalainen viinipohjainen klassikkojuoma, joka on helppo valmistaa. Se tarjoillaan useimmiten lasisesta kannusta, joka on täytetty jäillä ja erilaisilla hedelmälohkoilla.

Sangrian valmistus on helppoa! Valitse alempaa vain oma suosikkisi – punaviinisangria tai valkoviinisangria tai kenties lämmin talvisangria?

Katso ohjeita

Sangria – kokeile eri tyylejä

Punaisen sangrian pohjaviininä käytetään luonnollisestikin espanjalaista punaviiniä ja valkoisen sangrian espanjalaista valkoviiniä. Sangriassa kannattaa käyttää juoman pidentäjänä laadukasta sitruunalimonadia, jossa on käytetty aitoa hedelmämehua, mikä tuo makuun runsautta. Hyvä vaihtoehto on SanPellegrino Limonata, jota myydään ruokakaupoissa 33 cl:n tölkeissä. Valmiin sangrian alkoholiprosentti on 6-10 % riippuen siitä miten paljon haluaa brandya käyttää. Tee mieluummin miedompi kuin liian vahva sangria, jolloin ilta jatkuu mukavasti loppuun saakka.

Sangria-nimi viittaa juoman punaiseen väriin (sangre = veri).