Blossa 19 Aloha vie makumatkalle Havaijille

Kauniin korallinpunainen Blossa 19 Aloha on saanut inspiraation Havaijilta. Muun muassa hibiskus-kukkaa sisältävää glögiä voi nauttia sekä sellaisenaan että lämmitettynä. Saatavana Alkoista 7.10.2019 alkaen.

Blossa 19 Aloha

Blossa-glögien suunnittelu ja valmistus on tarkkaa ja pitkäjänteistä tiimityötä. Esimerkiksi vuosikertaglögin suunnittelu aloitetaan jo puolitoista vuotta aiemmin.

Valkoviinipohjaisessa Blossa 19 -glögissä käytetty kuivattu hibiskus-kukka (hibiscus sabdariffa) on yleinen Havaijilla ja sitä käytetään teen valmistamisen lisäksi erityisesti koristekasvina.

- Blossa 19 Aloha saa passionhedelmästä trooppista makeutta, jota tasapainottaa hibiskuksen kukan hedelmäinen hapokkuus. Kahvi ja kookos sopivat makuina hyvin yhteen ja tuovat glögin jälkimakuun hieman suklaisia vaniljan aromeja. Glögin aromimaailma on raikkaan hedelmäinen ja sopii hyvin yhteen Blossan perinteisten glögimausteiden kuten neilikan kanssa, Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn kuvailee. Kaikki Blossa-glögit ovat vegaanisesti valmistettuja. 

Miten Blossa 19 Aloha kannattaa nauttia?

– Vuosikertaglögimme voidaan aina nauttia sekä lämmittämättömänä että lämmitettynä.

Glögikausi kannattaa aloittaa syksyllä viilennetyllä juomalla ja lämmittää juomaa sitten talvea ja kylmiä kelejä kohti. Suosittelen juoman kanssa kypsää juustoa tai suolattuja paahdettuja manteleita, sillä glögin runsas ja hedelmäisen makea maku sopii hyvin sekä makean että suolaisen pikkupurtavan kanssa.

Pullon design sisältää viestejä Havaijilta

Blossa 19 Aloha -pulloa koristavassa, 1950-luvun Havaiji-paitoja jäljittelevässä, kuviossa toistuvat hibiskuksen kukat. Pullon kaunis korallin väri on hyvin lähellä itse juoman väriä, joka on luonnollinen hibiskus-kukan antama punertava väri.

Väri on saanut innoituksen vaaleanpunaisista koralleista, jotka koristavat Havaijin saaria ympäröiviä särkkiä. Numeron 19 turkoosi väri viittaa mereen ja surffauskulttuuriin, kun taas korkki symboloi kookospähkinän väriä ja pintarakennetta.

Blossa 19 Aloha sekä muut Blossa-glögit ovat saatavilla Alkoista 7.10.2019 alkaen jouluun saakka. Löydät Blossa Vinglöggin alkoholittomana sekä 5,5 % vahvuisena monista ruokakaupoista lokakuun aikana.

Blossa 19

Blossan vuosikertaglögit:

Blossa on tehnyt vuodesta 2003 lähtien joka vuosi uuden maun ennen talvisesonkia.

Vuodesta 2011 lähtien perinteisiin glögimausteisiin on sekoitettu uusia ja jännittäviä makuja maailman joka kolkasta. Aiempina vuosina Blossa on tarjonnut makumatkoja muun muassa Etelä-Amerikkaan (2011), Japaniin (2012), Intiaan (2017) ja Italiaan (2018).