Glögikuohuviini x 3 - tai tee itse oma glögiskumppa
Glögi kuohuviini on raikas vaihtoehto perinteiselle glögille. Katso vinkit glögikuohuviineistä tai valmista itse oma glögiskumppa!
Lue lisää »Nappaa vinkit glögin tarjoiluun ja luo mukava ja rento glögi-ilta!
Glögi on talvikauden suosikkijuoma, joka tuo lämpöä kylmiin iltoihin ja tunnelmallisiin hetkiin. Olipa kyseessä pieni illanvietto tai suurempi juhla, glögin tarjoilu tuo monia mahdollisuuksia luoda mukava ja rento ilta. Lue vinkit glögin tarjoiluun ja kuinka valmistella onnistunut glögi-ilta.
Kun suunnittelet glögin tarjoilua, on tärkeää huomioida sekä juoman valmistus että esillepano. Glögi kannattaa lämmittää noin 70-80 asteeseen, jotta sen maku säilyy parhaimmillaan ja ettei mahdollinen alkoholi haihdu pois tai neste polta kieltä.
Glögi on sopivan kuumaa kun ensimmäiset höyryt nousevat kattilasta
Esillepano vaikuttaa paljon siihen, kuinka houkuttelevaksi glögitarjoilu koetaan. Lasin valinta on erityisen tärkeä osa glögin tarjoilua. Perinteisesti glögi tarjoillaan pienistä lämpöä kestävistä korvallisista laseista. Näin juoma pysyy lämpimänä pidempään, ei polta sormia ja glögilasi on mukava pitää kädessä.
Nachtmann Noblesse -glögimuki tuo glögi iltaan ripauksen luksusta
Käytä kauniita, lämpöä kestäviä lasisia kuppeja, jotka korostavat glögin värisävyjä. Pienet noin 2 dl vetoiset kirkkaat ja koristeelliset lasimukit lisäävät glögin tarjoilun tyylikkyyttä.
Glögi tarjoilua voi tehostaa pienillä yksityiskohdilla, kuten lisäämällä lasin reunalle koristeeksi tuoreen tai kuivatun appelsiiniviipaleen, kanelitangon tai rosmariininoksan. Näillä yksinkertaisilla lisäyksillä saat helposti luotua juhlavampaa tunnelmaa.
Jos järjestät isomman tilaisuuden, voit harkita glögin tarjoilua suuremmasta astiasta, kuten glögipadasta tai -keittimestä. Ne säilyttävät glögin lämpimänä koko illan ja jokainen vieras voi itse annostella glöginsä. Pientä extraa tarjoiluun voi tuoda asettelemalla glögipadan tai keittimen ympärille tunnelmallisia valoja tai kynttilöitä.
Perinteiset glögin lisukkeet kuten rusinat ja mantelit ovat monille tuttuja. Voit tuoda tarjoiluun hieman vaihtelua erilaisilla glögi lisukkeilla. Kokeile esimerkiksi seuraavia:
Appelsiinisiivut tuovat raikkautta ja antavat lisämakua.
Inkiväärin palat sopivat niille, jotka kaipaavat hieman potkua juomaansa.
Kanelitangot ja tähtianikset toimivat sekä koristeina että makua antavina elementteinä.
Kuivatut karpalot tai viikunat tuovat makeutta ja vaihtelua rusinoille.
Vinkki! Valitse glögin joukkoon samoja koristeita ja lisukkeita, joita on käytetty myös itse glögin valmistuksessa.
Glögin seuraksi sopii hyvin monenlaiset pikkusuolaiset ja makeat naposteltavat. Pidä tarjoilut melko kevyinä ja helppona syödä – näin vieraat voivat nauttia glögi-illan keskusteluista ja tunnelmasta ilman liikaa keskittymistä ruokailuun. Hyviä vaihtoehtoja ovat:
Piparkakut ja sinihomejuusto – makean ja suolaisen klassinen yhdistelmä, joka toimii aina.
Juustotarjotin erilaisilla hilloilla ja kuivatuilla hedelmillä.
Suklaa ja pähkinät, jotka tuovat täyteläistä makua glögin rinnalle.
Pienet suolaiset piirakat kuten kinkku- tai kasvispiirakat.
Glögi kuohuviini on raikas vaihtoehto perinteiselle glögille. Katso vinkit glögikuohuviineistä tai valmista itse oma glögiskumppa!
Lue lisää »Glögi Spritz -drinkki valmistetaan viinipohjaisesta Blossa-glögistä ja kuohuviinistä. Löydät molemmat näppärästi ruokakauppojen valikoimasta. Katso superhelppo ohje!
Katso resepti »Tämä kaunis ja raikkaan joulumausteinen glögijuustokakku maistuu ihanalta Glöet-glögiskumpan kanssa.
Katso resepti »Glögin terästys on yleinen tapa nostattaa perinteisen glögin makumaailmaa. Mutta millä terästää glögi? Katso helpot vinkit!
Lue lisää »