Poromoussea ja saaristolaisleipää
Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »Glögillä marinoitujen aprikoosien sisältä löytyy vuohenjuustoa. Makean ja suolaisen yhdistelmä on pettämätön.
400 g kuivattuja aprikooseja
2 dl glögiä
Lämmitä glögi kuumaksi. Laita aprikoosit likoamaan kuumaan glögiin. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin yöksi. Täytä seuraavana päivänä.
Siivilöi aprikooseista ylimääräinen neste. Leikkaa aprikoosiin saksilla tasku ja pursota juustoa sisään. Työnnä sisään muutamia paahdettuja mantelilastuja.
Tarjoile heti glögin kanssa.
50 g pehmeää vuohenjuustoa
4 rkl paahdettuja mantelilastuja
Paahda mantelilastut.
Sekoita vähän vuohenjuustoa ja lusikoi se pursotinpussiin.
Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »Tämä herkullinen kuohuviinilaseista tarjottava pannacotta saa Glöet-glögiskumpasta kauniin punaisen kerroksen. Katso reseptin lopusta myös vaaleasta Glöetistä tehdyn Glöet-Sabayonin ohje.
Katso resepti »Tämä kuohkea Sabayon eli viinivaahtokastike maustetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa. Katso kokki Sara La Fountainin ohje!
Katso resepti »Kokkaa Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Helposti marinoituun grilliloheen sopii herkullisesti hedelmäisen pirteä aprikoosisalsa.
Katso resepti »