5 yleisintä kysymystä glögistä
Miten kuumaksi glögi pitää lämmittää tai kauanko se säilyy avattuna? Katso vastaukset sekä raikas vinkki glögin maustamiseen uudella tavalla. Nappaa myös herkulliset jälkiruoka- ja drinkkiohjeet.
Lue lisää »Glögi on suosittu talvijuoma Pohjoismaissa, saksankielisissä maissa nautitaan taas glühweinia. Mikä näitä kahta juomaa yhdistää?
Viinipohjainen glögi eli ruotsiksi vinglögg määritellään virallisesti niin, että siinä tulee olla mausteina neilikkaa tai/ja kanelia. Pohjan tulee olla valko- tai punaviiniä ja alkoholipitoisuus vähintään 7 %. Valkoviinistä valmistettu glögi tulee merkitä sanalla vitt tai valkoinen.
_Starkvinsglögg_iin eli väkevään viiniglögiin voi lisätä myös muuta alkoholia, jolloin alkoholiprosentti ovat usein 15 % luokkaa.
Glögeissä on usein sokeria 50-200 grammaa litrassa. Valkoviinipohja vaatii vähemmän sokeria, koska valkoviineissä on luonnostaan vähemmän tanniineja kuin punaviineissä. Jouluiset mausteet sekä glögin lämmitys korostavat viinissä olevia tanniineja, joten sokeria pitää olla riitävästi, jotta glögi on miellyttävän makuista. Lue lisää viinin tanniineista.
Glühwein on samaan tapaan viinipohjainen juoma kuin glögi, mutta ne ovat usein vähemmän sokerisia. Usein glühweinissa käytetään samoja joulun mausteita kuin glögissä. Molemmat nautitaan perinteisesti höyryävän lämpiminä. Lue mitä kannattaa ottaa huomioon glögiä lämmittäessä.
Miten kuumaksi glögi pitää lämmittää tai kauanko se säilyy avattuna? Katso vastaukset sekä raikas vinkki glögin maustamiseen uudella tavalla. Nappaa myös herkulliset jälkiruoka- ja drinkkiohjeet.
Lue lisää »Blossa 19 Aloha -vuosikertaglögi on hakenut inspiraationsa Havaijilta. Valkoviinipohjainen glögi kätkee sisälleen muun muassa passionhedelmää ja hibiskuksen kukkaa. Miksi juuri ne on valikoitu mukaan?
Lue lisää »