BLOSSA 20 Myntathé on saanut inspiraationsa Marokon Marrakechista

Vuoden 2020 Blossa-vuosikertaglögi kätkee sisälleen vihreää teetä, minttua ja perinteisiä glögimausteita. Löydät sen Alkoista vuoden loppuun saakka. Tutustu Blossa 20 Myntathén makumaailmaan ja käyttövinkkeihin!

BLOSSA 20 Myntathé

Vuosikerta-Blossaan etsitään inspiraatiota joka vuosi uusista paikoista eri puolilta maailmaa. Tänä vuonna Blossa-vuosikertaglögi on hakenut inspiraationsa Marrakechista Marokosta. 

Maussa vihreää teetä ja minttua

Tämän vuoden glögi maistuu raikkaalta mintulta ja vihreältä teeltä, joihin on yhdistetty perinteisiä glögimausteita. Maut tulevat tasapainoisesti esille Blossa-vuosikertaglögin klassisessa väkevöidyssä valkoviinipohjassa.

Marrakechissa sijaitsee maailmanperintökohde Djemaa el-Fna, Tarinankertojien tori, joka on ollut yksi Blossa 20 -glögin innoittajista. Torin kahviloissa valmistetaan marokkolaista vihreää teetä, joka on maustettu tuoreilla mintunlehdillä.

– Paikallinen tee valmistetaan suorastaan seremoniallisin menoin: sitä haudutetaan kaikessa rauhassa ja nautitaan lämpimänä hyvässä seurassa. Teessä onkin monia yhtäläisyyksiä glögiin, joka myös valmistetaan huolella ajan kanssa ja jota nautitaan yhdessä läheisten kanssa, kertoo Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn.

– Vihreän teen bitterisyys yhdistyy glögin makeuteen tuoden juomaan miellyttävän loppusilauksen. Minttu taas antaa valtavasti raikkautta, mikä tasapainottaa makeutta

Kaunis Blossa-pullo inspiroituu Marrakechin kaakeleista

Tämän vuoden pullon design on saanut innoituksensa marokkolaisista kaakeleista, jotka koristavat seiniä ja lattioita ympäri Marrakechia. Vihreän sininen väri vie ajatukset lähellä siintävään ja viilentävään mereen.

Blossa Myntathé glögi
Pullon kullanvärinen vuosiluvun 20 tyyli muistuttaa kalligrafiaa. Tyhjänä pullo kuultaa kauniin turkoosisti läpi toisinkuin aiemmat vuosikertapullot.

Vuosiluvun 20 tyyli muistuttaa kalligrafiaa ja mattapintaiset messinkimäiset värit ovat saaneet innoituksensa toribasaareilla yleisistä messinkitarjottimista. Pullon on suunnitellut Scandinavian Design Group, joka on suunnitellut kaikki Blossan makumatka-vuosikertapullot vuodesta 2011 lähtien.

Glögimestari Åsa Orsvärnin vinkit parhaaseen Blossa 20 -elämykseen

– Koristele Blossa Myntathé tuoreilla mintunlehdillä

– Tuo syksyyn lisää juhlavuutta ja yhdistä kylmä glögi kuivaan kuohuviiniin kuten samppanjaan, cavaan tai proseccoon ja tarjoile kuohuviinilasista (esimerkiksi suhteessa 50/50)

Talven ykkösdrinkki on Blossa Marrakech Mojito, sillä Blossa Myntathén aromit sopivat täydellisesti minttuiseen Mojitoon.

Altian baarimestari Mikael Karttunen

– Nauti glögi lämpimänä tai kylmänä oman makusi tai fiiliksen mukaan

– Valmista Blossa Myntathéstä raikas drinkki. Altian baarimestari Mikael Karttunen on suunnitellut kaksi helppoa ohjetta: Blossa Marrakech Mojito sekä Blossa Spritz

Blossan vuosikertaglögit matkaavat maailmalle

Blossa on tehnyt vuodesta 2003 lähtien joka vuosi uuden maun ennen talvisesonkia. Vuoteen 2010 saakka Blossan innoituslöytyi joulusta sekä pohjoisen talvesta ja mauista, kuten puolukasta, sahramista ja talviomenoista.

Vuodesta 2011 lähtien Blossa on kääntänyt katseensa maailmalle etsiessään innoitusta vuosikertaglögeihinsä. Perinteisiin glögimausteisiin on sekoitettu uusia ja jännittäviä makuja maailman eri kolkista. Aiempina vuosina Blossa on tarjonnut makumatkoja muun muassa Intiaan, Japaniin, Italiaan ja Havaijille. Glögipohjana toimii aina väkevöity valkoviini.

Pullolla on uusi ainutkertainen ulkoasu joka vuosi, mikä on kasvattanut myös keräilijöiden kiinnostusta vuosikertaglögiä kohtaan. Blossa-vuosikertaglögi säilyy avattuna jopa pari kuukautta jääkaapissa ja avaamattomana pari vuotta valolta ja kuumuudelta suojattuna.