Tummasta suklaasta valmistettujen joulukonvehtien mausteena on glögi.
Annoksia 30-40 Valmistusaika 15 min + maustumisaika 2-3 tuntia
Hienonna suklaat rouheeksi.
Kiehauta kerma, glögi ja hunaja. Kaada kuuma neste suklaarouheen päälle. Sekoittele kunnes suklaa rupeaa sulamaan.
Lisää pilkottu voi ja sekoittele nuolijalla kunnes seos on kiiltävää ja sileää. Nosta viileään jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Kun seos on jähmettynyt vähän muotoile siitä pyöreitä konvehteja tai lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota konvehteja pieniin karamellivuokiin. Anna seistä jääkaapissa muutaman tunnin.
Kierittele konvehdit juuri ennen tarjoilua kaakaojauhessa tai kookoshiutaleissa.
Tarjoile huoneenlämpöisinä Blossa glögin kanssa.
Kokeile perinteisen piparkakku+sinihomejuusto yhdistelmän tilalle ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkkiä. Pistaasipiparit sopivat erityisesti punaviinipohjaisen Blossa-glögin kanssa.
Katso reseptiGlögi sopii hyvin myös leivonnaisiin. Kokeile Blossan glögimestari Åsa Orsvärnin suosikkireseptiä!
Katso reseptiTällä herkullisella glögikastikkeella voit myös tuunata lahjakakun tai kaupan valmiin taatelikakun. Katso keittiömestari ja ruokakirjailija Pipsa Hurmerinnan resepti Blossa-glögille.
Katso resepti