Tällä herkullisella glögikastikkeella voit myös tuunata lahjakakun tai kaupan valmiin taatelikakun. Katso keittiömestari ja ruokakirjailija Pipsa Hurmerinnan resepti Blossa-glögille.
Tee ensin kakku: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele noin 25x30 cm vuoka joko voilla tai rypsiöljyllä.
Laita taatelit ja ruokasooda kulhoon ja kaada kuuma vesi taatelien päälle ja sekoita haarukalla kunnes taatelit ovat rikkoutuneet, anna seistä noin viisi minuuttia.
Vatkaa munat ja sokeri toisessa kulhossa kunnes ne vaahtoavat. Sekoita joukkoon taatelimassa. Sekoita pienessä kulhossa vehnäjauho, leivinjauho ja suola. Sekoita jauhot taatelimassaan.
Kaada massa voideltuun vuokaan ja kypsennä uunissa noin 35-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä puolisen tuntia. Tee sillä aikaa glögikastike.
Tee kakkuun reikiä haarukalla tai vaikka syömäpuikolla ja imeytä noin puolet kastikkeesta kakkuun, Anna imeytyä puolisen tuntia huoneen lämmössä tai peitä kelmulla ja laita kakku jääkaappiin jossa se säilyy kolmisen päivää. Tarjoa kakku huoneen lämpöisenä lämmitetyn kastikkeen ja jäätelön tai turkkilaisen jogurtin kanssa.
Laita sokeri ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Kypsennä hitaasti kunnes voi sulaa ja sokeri on liuennut voihin. Lisää hitaasti kaatamalla kerma vatkaten voimakkaasti vispilällä. Nosta kattila pois hellalta ja lisää glögi.
Keittiömestari ja ruokakirjailija Pipsa Hurmerinta tunnustautuu innokkaaksi glöginautiskelijaksi, joka aloittaa kauden aina hyvissä ajoin. Tutustu Pipsan vinkkeihin ja katso glögipähkinöiden ohje.
Lue lisää