Pahinta mitä glögille voi tehdä, on kaataa se viemäriin. Glögin käyttöaika ei nimittäin pääty jouluun tai talvikauteen, vaan sen voi hyödyntää esimerkiksi ruoan maustajana tai drinkkien ainesosana.
Esimerkiksi viinipohjainen Blossa-glögi sopii hyvin Bolognese-kastikkeeseen; siinä on sopivasti punaviiniä ja sopivasti makeutta korostamaan tomaattipohjaisen kastikkeen makuja sekä hieman mausteita.
Punaviinikastikkeissa osan viinistä voi korvata glögillä. Blossa sopii myös lihan marinointiin tai valkoviinipohjainen Blossa kalan marinadiin.
Tee glögistä kesällä sangria
– Täytä iso kannu jäillä ja erilaisilla hedelmälohkoilla kuten appelsiinilla ja sitruunalla, kaada joukkoon puolet glögiä ja puolet Spritea, vinkkaa Altian baarimestari Mikael Karttunen. Jos haluat vähemmän makean, käytä osittain kivennäisvettä. Glögin mausteisuus ja makeus toimivat hyvin raikkaiden sitrusten parina.
Sangriasta voit tehdä myös alkoholittoman version Blossa Alkoholfri -glögillä.
Kannattaa siis varata glögiä myös ensi kesän helteisiä päiviä varten!
Kauanko glögipullo säilyy avaamattomana?
Alkoholilliset Blossa-glögit säilyvät avaamattomina noin 2 vuotta. Voit siis hyvin säilyttää pullon myös ensi jouluksi.
Kannattaa laittaa se valolta suojattuun paikkaan vaikkapa kuusenkoristeiden seuraksi kellariin. Mukava yllätys siis tiedossa ensi jouluksi!