Glögi sopii syksyn aloittajaksi

Luulitko että glögi on vain joulunajan juoma? Ei enää – nykyisin glögilasi nousee monien huulille jo alkusyksystä pitkälle kevät-talveen. Joko kylmänä tai lämpimänä juomana, tutustu glögin monipuolisuuteen!

Blossa_roseepulloja

Punaviinipohjaisia glögejä on perinteisesti nautittu marraskuun pikkujoulukaudesta jouluun saakka. Glögijuomat tulevat kuitenkin Alkojen ja ruokakauppojen valikoimiin jo syyskuun lopussa.

Aloita glögikausi lokakuussa viilennetyllä juomalla ja lämmitä kylmiä kelejä kohti.

Erityisesti valkoviinipohjaiset vaaleat glögit tai roseenpunaiset glögit ovat suosittuja viileän alkusyksyn lämmittäjiä tai raikkaita juomia viilennettynä tai osana syksyistä drinkkiä. Tutustu erilaisiin glögidrinkkeihin ja -booleihin.

Blossa Rosé on glögin nauttimiseen kylmänä erinomainen vaihtoehto, sillä siinä on vähemmän sokeria kuin muissa Blossa-glögeissä, jolloin sen maku on raikkaampi ja viinimäisempi ja toimii näin paremmin kylmänä. Nauti jäillä tai jääkaappikylmänä ilman jäitä! Voit koristella glögin halutessasi vaikkapa jäisillä vadelmilla. Lue lisää mistä roseeglögissä oikein on kyse.

– Kannattaa aloittaa glögikausi lokakuussa viilennetyllä juomalla ja lämmittää juomaa sitten talvea ja kylmiä kelejä kohti, vinkkaa Blossan glögimestari Åsa Orsvärn. Åsan tiimin käsialaa on muunmuassa Blossan valkoviinipohjainen vuosikertaglögi, joka on maustettu joka vuosi uudella tavalla.

Glögi sopii hyvin kuohuviini-drinkkiin

Erityisesti valkoviinipohjaiset, mutta myös punaviinipohjaiset glögit toimivat hyvin kuohuviinin kanssa, jolloin glögi tuo drinkkiin mukavaa mausteisuutta sekä makeutta ja kuohuviini raikasta hapokkuutta ja kuplia.

Kaada molempia kylmänä puolet ja puolet kuohuviinilasiin ja sekoita varovasti. Tai valmista raikas Spritz lisäämällä joukkoon jäitä ja kivennäisvettä. Tai yhdistä kaksi suosikkia, Blossa-punaviiniglögi ja Fresita-kuohuviini! Katso Fresita-Blossa -drinkin ohje.