Glögi sopii syksyn aloittajaksi

Luulitko että glögi on vain joulunajan juoma? Ei enää – nykyisin glögilasi nousee monien huulille jo alkusyksystä pitkälle kevääseen. Joko kylmänä tai lämpimänä juomana, tutustu glögin monipuolisuuteen!

BLOSSA 20 Myntathé

Punaviinipohjaisia glögejä on perinteisesti nautittu marraskuun pikkujoulukaudesta jouluun saakka. Glögijuomat tulevat kuitenkin Alkojen ja ruokakauppojen valikoimiin jo lokakuun alkupuolella.

Aloita glögikausi lokakuussa viilennetyllä juomalla ja lämmitä kylmiä kelejä kohti.

Erityisesti valkoviinipohjaiset vaaleat glögit ovat suosittuja viileän alkusyksyn lämmittäjiä tai raikkaita juomia viilennettynä tai osana syksyistä drinkkiä. Tutustu erilaisiin glögidrinkkeihin ja -booleihin.

– Kannattaa aloittaa glögikausi lokakuussa viilennetyllä juomalla ja lämmittää juomaa sitten talvea ja kylmiä kelejä kohti, vinkkaa Blossan glögimestari Åsa Orsvärn. Åsan tiimin käsialaa on muunmuassa Blossan valkoviinipohjainen vuosikertaglögi, joka on maustettu joka vuosi uudella tavalla.

Glögi sopii hyvin kuohuviini-drinkkiin

Erityisesti valkoviinipohjaiset, mutta myös punaviinipohjaiset glögit toimivat hyvin kuohuviinin kanssa, jolloin glögi tuo drinkkiin mukavaa mausteisuutta sekä makeutta ja kuohuviini raikasta hapokkuutta ja kuplia.

Kaada molempia kylmänä puolet ja puolet kuohuviinilasiin ja sekoita varovasti. Tai valmista raikas Spritz lisäämällä joukkoon jäitä ja kivennäisvettä. Katso Blossa Spritzin ohje.

Tai yhdistä kaksi suosikkia, Blossa-punaviiniglögi ja Fresita-kuohuviini! Katso Fresita-Blossa -drinkin ohje.