Blossa 23 -vuosikertaglögi palaa juurilleen Tukholman Gamla Staniin

Tämän vuoden Blossa vuosikerta-glögi juhlistaa 20-vuotista taivaltaan palaamalla Blossan alkulähteille Tukholman vanhaankaupunkiin eli Gamla staniin, jossa ensimmäinen Blossa-glögi pullotettiin yli sata vuotta sitten.

Blossa 23 on valkoviinipohjainen glögi, jonka tuoretta vadelmaa ja kukkaista humalaa yhdistelevä maku juhlistaa Blossan upeaa käsityöläishistoriaa. Designillaan joka vuosi ihastuttavan vuosikertaglögin pullossa kerrataan glöginvalmistuksen vaiheita ja pimeässä loistava pullo tuo kirjaimellisesti valoa pimeän vuodenajan keskelle. Sammuta valot ja nauti Blossan hehkusta!

Tukholman vanhimmilta kaduilta ja aukioilta, viihtyisien kuppiloiden ja värikkäiden talojen reunustamilta kujilta löytyy paikka, jossa Blossa-glögi pullotettiin ensimmäisen kerran vuonna 1895.

Vielä tänäkin päivänä Blossa-glögi valmistetaan samalla, tarkasti salaisuutena pidetyllä reseptillä. Maku koostuu kuukausia kypsytetystä ainutlaatuisesta mausteseoksesta sekä tarkkaan valituilla viiniviljelmillä kasvaneista rypäleistä.

Kaksikymmentä vuotta sitten Blossa julkaisi ensimmäisen rajoitetun erän vuosikertaglöginsä

Tinkimätön suhtautuminen käsityöläistaitoon on tehnyt Blossasta rakastetun juoman. Tämän vuoden innoittajana on toiminut Blossan oma historia. Kaksikymmentä vuotta sitten Blossa julkaisi ensimmäisen rajoitetun erän vuosikertaglöginsä, ja sen jälkeen Blossa on esitellyt vuosittain trendikkäitä makuyhdistelmiä eri puolilta maailmaa. Vuosiglögin konsepti on moderni tulkinta Blossan käsityöläisperinteestä. Joka vuosi uudistuu myös ulkoasu mikä tekee glögeistä haluttuja keräilytuotteita. Viime vuosina Blossa on saanut vaikutteita esimerkiksi Havaijilta, Italiasta ja Intiasta. Tänä vuonna innoitusta on haettu siis Ruotsista.

Blossa 23 -vuosikertaglögissä maistuu vadelma ja humala – myös alkoholittomana

Vadelmat tuovat Blossa 23:een leikkisää hedelmäisyyttä, ja tätä makeutta tasapainottaa humala, joka voimistuu jälkimaussa. Humalaa täydentää erityisen hyvin glögimausteisiin lukeutuva neilikka, ja kokonaisuudesta muodostuu jännittävä makumaailma. Glögiä voi nauttia sekä kuumana että kylmänä.

Tänä vuonna juhlavuoden kunniaksi vuosikertaglögistä on valmistettu ensimmäistä kertaa myös alkoholiton versio, joka on saatavilla hyvin varustetuista K-ryhmän ruokakaupoista lokakuusta alkaen.

– Olen valmistanut itse kaikki vuosikertaglögit ensimmäisestä lähtien, ja on hienoa juhlistaa tätä vuotta palaamalla Blossan alkulähteille, sanoo Åsa Orsvärn, Blossan Chief Blender.

– Tukholmassa on rikas panimokulttuuri, jossa humalalla on ollut tärkeä rooli yhtä lailla vanhoissa panimoperinteissä kuin tämän päivän pienpanimoissa. Ennen vanhaan maaseudun ihmiset tulivat loppukesästä vanhaankaupunkiin myymään tuoreita vadelmia, joita on kasvatettu Ruotsissa aina keskiajalta lähtien.

Itsevalaiseva pullo kertoo Blossan tarinan

Blossa 23:n ainutlaatuinen pullo valaisee Blossan historiaa. Kaikki alkoi vuonna 1895 Stora Nygatanilla sijainneesta viinikaupasta, jossa säilytettiin mausteita ja pullotettiin glögiä. Yli sata vuotta myöhemmin samaa glögiä tarjoillaan Stortorgetin joulumarkkinoilla talviyön tähtitaivaan alla. Vuosikertapullossa on myös yllättävä yksityiskohta. Kun valot sammuttaa, osa pullosta hehkuu pimeässä aivan kuin valot vanhankaupungin hämärillä kaduilla.

Blossa 23 (väkevöity 15 % viiniglögi) on saatavilla Alkon valikoimassa 28. syyskuuta alkaen. Tänä vuonna juhlavuoden kunniaksi vuosikertaglögistä on valmistettu ensimmäistä kertaa myös alkoholiton versio, joka on saatavilla hyvin varustetuista K-ryhmän ruokakaupoista syyskuun loppupuolelta alkaen.

Blossa Glögi

Blossa


Cold days, warm moments. Making winters warmer with authentically crafted glögg since 1895.