Testivoittaja – Blossa on Helsingin Sanomien glögitestin paras alkoholiton glögi

Helsingin Sanomien ja Soppa365:n raati maistoi 34 alkoholitonta glögiä. Yksi ansaitsi täydet viisi tähteä – Blossa Ekologisk Alkoholfri Glögg.

Blossa Ekologisk Alkoholfri Glögg

Nelihenkinen Helsingin Sanomien, Glorian ruoka & viinin ja Soppa365:n ruokatoimituksesta koostuva raati arvioi sokkona 34 erilaista pääkaupunkiseudun marketeista ja Alkoista testin tekemisen aikaan saatavilla ollutta alkoholitonta glögiä.

Raati maistoi kaikki lämmitetyt glögit sokkona ja pisteytti ne yhdestä viiteen tähdellä. Glögit listattiin paremmuusjärjestykseen sekä pisteiden että raadin sanallisten arvioiden perusteella.

Raadin tarkoituksena oli löytää alkoholittomien glögien joukosta pikkujouluaikaan kaikkein parhaiten maistuvimmat glögit.  Raadin mielestä parhaissa glögeissä mausteisuus ja muut maut olivat yhdistyneet kokonaisuudeksi, joka sekä tuoksui että maistui.

Paras glögi: täydet viisi tähteä

1. Tasapainoinen ja mausteinen joulujuoma

Blossa luomu alkoholiton glögi 

***** Huippu, ei jätä toivomisen varaa

Raadin kommentit:

"Kiva mausteinen, perinteinen tuoksu. Neilikkainen, tumma, pitkä maku. Makukimppu avautuu heti. Perinteinen glögi. Tasapainoinen. Hyvä. Juuri sitä, mitä odottaa alkoholittomalta glögiltä."

Löydät testivoittajan useimmista Alkon myymälöistä sekä Alkon verkkokaupasta. Ruokakauppojen valikoimasta löydät tavallisen alkoholittoman Blossa-glögin. Se on reseptiltään täysin sama kuin luomu-Blossa, mutta raaka-aineita ei ole valmistettu luonnonmukaisesti.

Glögitestin kolmanneksi nousi Blossa Svarta Vinbär Stjärnanis Alkoholfri Glögg.

3. Intensiivinen ja marjainen

Blossa Glögi mustaviinimarja-tähtianis

**** Erinomainen 

Raadin kommentit:

"Tuoksuu punaviiniltä. Intensiivinen ja selkeä maku. Maistuu hieman marjahillolta ja keitetyiltä mansikoilta. Tässä on kunnolla makua!"

Glögi on saatavilla useista K-ryhmän ruokakaupoista, erityisesti Citymarketeista ja K-Supermarketeista.

Täältä löydät Helsingin Sanomien alkuperäisen glögitestin. Artikkeli on tarkoitettu Helsingin Sanomien tilaajille.