Blossa 2024 Edinburgh kutsuu makumatkalle Skotlannin Ylämaille

Blossan vuoden 2024 vuosikertaglögin maussa aistii viskin vivahteita ja aavistuksen merilevää. Odotettu uutuus on saatavilla Alkoista 26.9.2024 alkaen.

Blossa 2024 Edinburgh

Blossa 24 Edinburgh vie glöginystävät makumatkalle karunkauniin Skotlannin luontoon, korkealle kohoaville vuorille ja salaperäisten pohjattomien järvien äärelle. Tämän vuoden vuosikertaglögissä yhdistyvät kaksi perinteikästä juomakulttuuria, kun Blossan klassiset glögimausteet saavat seurakseen skotlantilaisen viskin savuisen aromin täydennettynä merellisen suolaisella vivahduksella.

Makumatkalla Skotlannin jylhän kauniissa maisemissa pysähdytään muun muassa salaperäiselle Loch Nessin järvelle, jonka syvyyksissä tarujen Nessie-hirviö piileskelee. Matkan päätepiste on Skotlannin pääkaupunki Edinburgh, joka on kuin suoraan sadusta – täynnä mystiikkaa, historiaa ja juomaperinteitä, joiden juuret juontavat yhtä kauas kuin pohjoismaisen glögin.

Viski ja merilevä täydentävät glögin makua

Blossa 24 on valkoviinipohjainen glögi, jonka klassista mausteseosta on höystetty savuisella viskillä ja viimeistelty suolaisen ja umamin vivahteen tuovalla Dulse-merilevällä, jota löytyy Skotlannin rannikolta. Viskin maku korostaa glögin luontaista makeutta, ja savuisuus sopii erityisen hyvin perinteisen glögimausteen eli neilikan kanssa.

Blossa 24 sopii parhaiten tarjottavaksi viskin tavoin eli matalassa viskilasissa huoneenlämpöisenä tai suuren jääkuution kanssa

– Viskillä on tärkeä merkitys Skotlannin historiassa ja kulttuuriperinnössä, samoin kuin glögillä Pohjoismaissa. Kun kokeilimme eri makuyhdistelmiä, huomasimme, ettei viski ole vain uusi jännittävä elementti, vaan se myös sopii erinomaisesti yhteen glögin mausteiden kanssa. Tämän vuoden glögi onkin kunnianosoitus perinteiselle käsityötaidolle, joita nämä molemmat juomat edustavat parhaimmillaan, Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn sanoo.

– Blossa 24 sopii parhaiten tarjottavaksi viskin tavoin eli matalassa viskilasissa huoneenlämpöisenä tai suuren jääkuution kanssa. Suosittelen nauttimaan sen kanssa makean sijaan jotain suolaista, esimerkiksi pähkinöitä, Osvärn sanoo.

Vuosikertaglögin ulkoasun kuvitus on saanut vaikutteita Skotlannin ylämaiden taianomaisesta tunnelmasta sekä salaperäisestä vedenalaisesta maailmasta myyttisine Loch Nessin hirviöineen.

Blossa 24 Edinburgh on väkevöity viiniglögi, joka on saatavilla Alkon valikoimassa 26. syyskuuta alkaen. Sen alkoholipitoisuus on 15 % ja hinta 15,99 euroa (75 cl). Alkon tuotenumero on 334757.

Vuodesta 2003 lähtien Blossa on lanseerannut vuosittain uuden maun. Vuodesta 2011 alkaen Blossa on hakenut innoituksensa eri puolilta maailmaa. Perinteisiin glögimausteisiin on sekoitettu uusia ja jännittäviä makuja maailman joka kolkasta. Blossa on tarjonnut makumatkoja muun muassa Havaijille, Marokkoon ja Espanjaan. Pullolla on joka vuosi uusi ainutkertainen ulkoasu, mikä on kasvattanut myös keräilijöiden kiinnostusta vuosikertaglögiä kohtaan.