Blossa 21 -vuosikertaglögi saa inspiraationsa Valenciasta

Blossa 21 Valencia on aromikas yhdistelmä perinteisiä glögimausteita ja appelsiinin makeaa raikkautta. Vuosikertaglögi on saanut inspiraationsa Espanjan Valenciasta. Tutustu glögin käyttövinkkeihin!

Blossa 21 Valencia glögi

Blossa 21 valmistetaan käsityönä perinteisestä valkoviiniglögistä, johon uutetaan tuoreiden luomuappelsiinien kuorta ja maustetaan appelsiininkukilla.

– Olemme hankkineet Valenciasta tuoreita luomuappelsiineja, jotka olemme itse kuorineet. Sen jälkeen kuorista on tehty appelsiiniuute, johon on lisätty kuivattuja appelsiininkukkia sekä pomeranssin ja sitruunan kuivattuja kuoria – ne antavat maulle moniulotteisempaa luonnetta. Näin appelsiinin makeaa ja raikasta makua tasapainotetaan aavistuksella karvautta, joka sopii hyvin yhteen Blossan perinteisten glögimausteiden kanssa, sanoo Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn.

Pullon ulkoasu on saanut innoituksen appelsiinin väristä, ja korkki symboloi appelsiinipuun runkoa. Kuvitukset vievät ajatukset kaupungin katuja koristaviin käsinmaalattuihin keraamisiin laattoihin. Valenciassa tämä taidemuoto kulkee nimellä Azulejo. Kultafolioitu numero 21 on historiallinen viittaus siihen, miten valencialaiset appelsiinit käärittiin paperiin, johon oli leimattu kullanvärinen kuva-aihe. Pullon muotoilusta vastaa Scandinavian Design Group.

Åsan vinkit Blossa 21 Valencian käyttöön 

– Koristele glögi kuorellisella appelsiininviipaleella.– Valmista appelsiinijälkiruoka: Kuori appelsiineja ja viipaloi ne ohuelti. Asettele viipaleet vadille ja kaada päälle Blossa 21 -glögiä. Anna vetäytyä muutaman tunnin ajan ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.– Glögin kanssa sopivat naposteltavaksi suolatut espanjalaiset mantelit, erityisesti Marcona-mantelit.

Blossa tekee hyvää yhdessä Laine-neulekustantamon kanssa

Blossa 21 -vuosikertaglögin maku ja koristeellinen pullo ovat olleet inspiraationa kauniin kaulahuivin neuleohjeeseen, jonka tuotto ohjataan lyhentämättömänä kehittyvien maiden naisten ammatillisen koulutuksen ja yrittäjyyden tukemiseksi. Kansainvälisen neule- ja lifestylekustantamo Laineen luova johtaja Jonna Hietala on suunnitellut aloittelijoillekin sopivan pehmeän ja lämpimän villalangasta neulottavan Naranja-kaulahuivin neuleohjeen: lainemagazine.com

Vuodesta 2003 lähtien Blossa on lanseerannut vuosittain uuden maun. Vuodesta 2011 alkaen Blossa on hakenut innoituksena eri puolilta maailmaa. Perinteisiin glögimausteisiin on sekoitettu uusia ja jännittäviä makuja maailman joka kolkasta. Blossa on tarjonnut makumatkoja muun muassa Intiaan, Italiaan, Havaijille ja Marokkoon. Pullolla on joka vuosi uusi ainutkertainen ulkoasu, mikä on kasvattanut myös keräilijöiden kiinnostusta vuosikertaglögiä kohtaan.