Blossan käsityöläisglögi maistuu mustaherukalta

Blossan alkoholiton käsityöläisglögi on kunnianosoitus pohjoismaiselle käsityöläisperinteelle. Blossa Svarta Vinbär Alkoholfri Glögg 2018 -glögillä kunnioitetaan tuhatvuotista ruotsalaista kirjontataidetta.

Blossa Svarta Vinbär Alkoholfri Glög

Käsityö on käsin tai käsityökaluin tehtävää työtä. Käsitöiden tekeminen vaatii tietyn alan erityisiä kykyjä ja taitoja, ja työskentely perustuu usein vanhoihin tekniikoihin. Käsitöiden tekeminen on aina ollut elintärkeä osa selviytymistämme.

Kaikki Blossan alkoholittomat glögit ovat viinipohjaisia, joista alkoholi on poistettu tarkoin ja hellästi.

Blossa-glögi jatkaa pitkää pohjoismaista käsityöperinnettä, joka perustuu hyvien raaka-aineiden arvostukseen sekä alkuperän ja perinteisten tapojen kunnioitukseen. Tämän vuoden glögin maussa on mustaherukkaa ja tähtianista, ja pulloa koristavat kauniisti kirjotut marjatertut ja värikkäät kukat.

Taitavat ammattilaiset valmistavat käsityöläisglögin tarkoin valituista alkoholittomista valkoviineistä sekä Blossan erityisestä maustesekoituksesta, jossa on muunmuassa mausteneilikkaa. Käsityöläisglögin monitahoisessa maussa nousee esille mustaherukka ja aavistuksen lakritsinen jälkimaku tulee tähtianiksesta. Kaikki raaka-aineet ovat luontaisia ja tarkoin valittuja.

Kaikki Blossan alkoholittomat glögit ovat viinipohjaisia, joista alkoholi on poistettu tarkoin ja hellästi. Viinipohja takaa alkoholittomallekin glögille pehmeän täyteläisyyden.

Joka vuosi vaihtuvan käsityöläisglögin maun on kehittänyt Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn. Pullon ulkoasun on suunnitellut ruotsalainen designtoimisto The Studio yhteistyössä käsityöammattilaisen Cecilia Wallmanin kanssa, joka on valmistanut alkuperäiskirjontatyön.

Kolmas vuosikerta käsityöläisyyttä

Blossan käsityöläisglögit ovat alkoholittomia glögejä, joista ensimmäinen tuli myyntiin vuonna 2016. Uusi maku tuodaan markkinoille joka syksy, ja suunnittelussa tuodaan esille eri käsityöläisperinteitä.

hantvarksglog_brodeerauskuvio
Blossa-pullon alkuperäisen käsityön kukkakranssi "lyckokrans" on saanut vaikutteita mm. Skånen ja Taalainmaan perinnekäsityökuvioista.

– Haluamme kunnioittaa käsityötaitoja glögeillämme, koska olemme itsekin osa pitkää ja ylvästä pohjoismaista käsityöperinnettä. Kirjonta on kautta aikojen ollut merkittävässä osassa esimerkiksi sisustuksessa ja kansallispuvuissa, kertoo Blossa-glögistä vastaava Brand Manager Åsa Strömberg.

Blossa Svarta Vinbär Alkoholfri Glögg löytyy monista K-ryhmän ruokakaupoista. Glögi säilyy jääkaapissa avattuna pari viikkoa.

18.11.2020