Bellini

Raikasta perinteinen Bellini pienellä Mimosa twistillä. Katso helppo ohje ja ihastu!

mimosa bellini

Bellini ohje yhdistää persikkasoseen ja prosecco-kuohuviinin. Modernisoi oma Bellinisi Mimosa drinkistä tulutta appelsiinimehulla.

Tiesitkö tämän Bellinistä ja Mimosasta?

Bellini-drinkki syntyi II maailmansodan jälkeen Venetsian kuuluisassa Harry’s Barissa. Baarinpitäjä Giuseppe Cipriani risti cocktailin 1400-luvulla eläneen kuuluisan venetsialaisen taidemaalarin Giovanni Bellinin kunniaksi. Giuseppe yhdisti drinkissä kotimaakuntansa kaksi laatutuotetta: valkoiset persikat ja proseccon.

Mimosa-drinkki keksittiin 1920-luvulla Lontoossa Buck’s -klubilla, jossa baarimestarit tarjoilivat ennen lounasaikaa appelsiinimehulla värjättyä kuohuviiniä, sillä alkoholin nauttimista olisi pidetty sivistymättömänä niin aikaisin päivästä. Nykyisin Mimosassa kuohuvan ja mehun sekoitussuhde on 50/50. Tarinan mukaan drinkin nimen keksi Englannin kuningaspari. Lue lisää, miten Mimosa tehdään oikeaoppisesti.

Bellini ohje tuunattuna:

AINEKSET

  • ½ Valio Gefilus appelsiini-persikkamehu

  • ½ Codorniu Clasico Sec cavaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kylmennä etukäteen appelsiini-persikkamehu ja Codorniu cava jääkaapissa.

    2. Kaada kuohuviinilasi puolilleen mehua ja sen jälkeen täytä lasi cavalla.

    3. Sekoita varovasti pitkällä lusikalla.

Yhdestä Codorniu-kuohuviinipullosta (75 cl) tulee noin 12 drinkkiä. Löydät Codorniu Clasicon Alkosta myös 20 cl:n pikkupullossa sekä 37,5 cl puolikkaassa pullossa.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>