Raikasta perinteinen Bellini pienellä Mimosa twistillä. Katso helppo ohje ja ihastu!
Bellini ohje yhdistää persikkasoseen ja prosecco-kuohuviinin. Modernisoi oma Bellinisi Mimosa drinkistä tulutta appelsiinimehulla.
Bellini-drinkki syntyi II maailmansodan jälkeen Venetsian kuuluisassa Harry’s Barissa. Baarinpitäjä Giuseppe Cipriani risti cocktailin 1400-luvulla eläneen kuuluisan venetsialaisen taidemaalarin Giovanni Bellinin kunniaksi. Giuseppe yhdisti drinkissä kotimaakuntansa kaksi laatutuotetta: valkoiset persikat ja proseccon.
Mimosa-drinkki keksittiin 1920-luvulla Lontoossa Buck’s -klubilla, jossa baarimestarit tarjoilivat ennen lounasaikaa appelsiinimehulla värjättyä kuohuviiniä, sillä alkoholin nauttimista olisi pidetty sivistymättömänä niin aikaisin päivästä. Nykyisin Mimosassa kuohuvan ja mehun sekoitussuhde on 50/50. Tarinan mukaan drinkin nimen keksi Englannin kuningaspari. Lue lisää, miten Mimosa tehdään oikeaoppisesti.
Kylmennä etukäteen appelsiini-persikkamehu ja Codorniu cava jääkaapissa.
Kaada kuohuviinilasi puolilleen mehua ja sen jälkeen täytä lasi cavalla.
Sekoita varovasti pitkällä lusikalla.
Yhdestä Codorniu-kuohuviinipullosta (75 cl) tulee noin 12 drinkkiä. Löydät Codorniu Clasicon Alkosta myös 20 cl:n pikkupullossa sekä 37,5 cl puolikkaassa pullossa.
Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.
Tutustu kuohuviinioppaaseen >>
Spritz trendi jatkuu vahvana myös talvella. Puolukkamehu tuo raikkautta ja mukavaa bitterisyyttä Fresitan mansikkaiseen makeuteen.
Katso reseptiValmista klassinen brunssidrinkki Mimosa ranskalaisesta Ballet luomukuohuviinistä ja käytä appelsiinimehun lisäksi loraus porkkanamehua.
Katso reseptiMimosa on klassinen raikas kuohuviinidrinkki, joka valmistetaan appelsiinimehusta ja kuohuviinistä ja nautitaan erityisesti brunsseilla. Tutustu Mimosa-drinkin valmistukseen ja katso helppo ohje!
Lue lisääBrunssin klassikkodrinkki Mimosa on yhdistelmä tuoremehua ja samppanjaa tai kuohuviiniä.
Katso resepti