Mimosa-Bellini

Kaksi klassikkoa kohtaa! Tämä kuohuviinicocktail tuo Mimosa ja Bellini-drinkkien parhaat ominaisuudet esille. Puolikuiva cava tuo yhdistelmään juuri sopivasti makeutta.

mimosa bellini
mimosa bellini

Yhdestä Codorniu pullosta (75 cl) tulee noin 12 drinkkiä. Löydät Codorniu Clasicon Alkosta myös 20 cl:n pikkupullossa sekä 37,5 cl puolikkaassa pullossa.

Tiesitkö tämän Mimosasta ja Bellinistä?

Mimosa-drinkki keksittiin 1920-luvulla Lontoossa Buck’s -klubilla, jossa baarimestarit tarjoilivat ennen lounasaikaa appelsiinimehulla värjättyä kuohuviiniä, sillä alkoholin nauttimista olisi pidetty sivistymättömänä niin aikaisin päivästä. Nykyisin Mimosassa kuohuvan ja mehun sekoitussuhde on 50/50. Tarinan mukaan drinkin nimen keksi Englannin kuningaspari. Lue lisää, miten Mimosa tehdään oikeaoppisesti.

Bellini-drinkki syntyi II maailmansodan jälkeen Venetsian kuuluisassa Harry’s Barissa. Baarinpitäjä Giuseppe Cipriani risti cocktailin 1400-luvulla eläneen kuuluisan venetsialaisen taidemaalarin Giovanni Bellinin kunniaksi. Giuseppe yhdisti drinkissä kotimaakuntansa kaksi laatutuotetta: valkoiset persikat ja proseccon.

Ainesosat:

AINEKSET

  • ½ Valio Gefilus appelsiini-persikkamehu

  • ½ Codorniu Clasico Sec cavaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kylmennä etukäteen appelsiini-persikkamehu ja Codorniu cava jääkaapissa.

    2. Kaada kuohuviinilasi puolilleen mehua ja sen jälkeen täytä lasi cavalla.

    3. Sekoita varovasti pitkällä lusikalla.