LuomuVegan
Codorníu Clásico Cava Sec Organic

Codorníu Clásico Cava Sec Organic


Label: Vähärasvainen kalaLabel: SeurustelujuomaLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

10,99 €

Löydä Alkosta

Suomen suosituin kuohuviini Espanjan vanhimmalta viinituottajalta on tyyliltään klassinen cava. Sopiva ripaus makeutta tekee siitä erityisen monipuolisen juhlajuoman ja moneen makuun soveltuvan. Puolikuiva maku on edukseen myös ruoan kanssa ja komppaa hyvin niin suolaisia kuin hieman makeampiakin pikkutarjottavia.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Kypsän hedelmäinen ja hennon paahteinen tuoksu.

Maku

Maku on puolikuiva, tasapainoisen omenainen, kevyen persikkainen, kypsän sitruksinen ja raikas, miellyttävät hapot.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erinomainen juhlamalja ja seurustelujuoma. Sopii hyvin myös tapasten ja kevyiden kalaruokien kanssa. Sopii myös drinkkeihin: tutustu resepteihin sivun alaosassa.

Tarina

Codorníun cava-talon perustaja ja Espanjan ensimmäisen kuohuviinin luoja Josep Raventós käytti tätä samaa rypälesekoitusta ensimmäisissä kuohuviineissään 1870-luvulla. Siksi tämä cava on nimeltään Clásico. Sen rypäleet ovat perinteisimmät cava-rypäleet.Viini on käynyt terästankeissa 15–18 asteessa 10 päivän ajan ja tämän jälkeen pulloissa perinteisellä kuohuviinimenetelmällä. Viiniä on kypsytetty pulloissa vähintään 9 kuukauden ajan.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11,5 %

Alkon tuotenumero

008911

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Codorniu Raventos

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Cava - Cava

Sokeripitoisuus

20 g/litra

Rypäleet

Parellada, Macabeo, Xarello

Makeus

Puolikuiva

Tuotenumero

1009726"Kypsän hedelmäinen mutta melko hillitty tuoksu, jossa on omenaa, päärynää ja hentoa paahteisuutta. Lähes kuiva maku on sekin kypsän hedelmäinen, ja siinä on punaisen omenan aromeja. Pehmeät kuplat antavat viinille ryhtiä. Tasainen, helposti lähestyttävä kokonaisuus jättää hennon paahteisen ja sitrusmaisen jälkivaikutelman."Ruokasuositus: Monikäyttöinen kala- ja äyriäisviini

- Viinistä Viiniin 2021 -opas


Helsingin Sanomien asiantuntevan kuohuviiniraadiin voittajakuohuviini Vappuna 2018. "Aromit suussa mukavan tasapainoisia: omenaa, keltaista luumua ja sitrusta. Hyvä rakenne ja suutuntuma."

- Helsingin Sanomat 26.4.2018


The World's Most Admired Wine Brands

- Drinks International 2021

Katso ohjeita