Tapakset
Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapaslautasella.
Katso resepti »Rapea filotaikina saa seurakseen perinteistä juuresta ja herkullisia ilmakuivattuja herkkuja sekä juustoja.
1 rs (200 g) tuoreita herkkusieniä
1 sipuli pieneksi kuutioituna
1/2 rkl öljyä
200g porkkana- ja palsternakkakuutioita
2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
Aloita valmistamalla täytteet.
Hauduta ensin voissa juureskuutiot ja sieniviipaleet, noin viisi minuuttia.
Haudutuksen jälkeen mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla sekä basilikalla.
Filotaikina-arkkeja (pakaste)
öljyä tai voisulaa
Sulata filotaikina noudattaen pakkauksen ohjeita. Filotaikinalevyt kuivuvat nopeasti, joten käsittele niitä yksi kerrallaan.
Levitä sulanut filotaikinalevy työpöydälle ja voitele se voisulalla. Leikkaa levystä veitsellä tai pizzaleikkurilla noin 12 x 12 cm:n neliöitä.
Nosta täytettä päälle ja rullaa kuin kaalikääryleitä. Voitele voilla ja paista 200 -asteisessa uunissa 5 -10 minuuttia, kunnes ”pötköt” saavat vähän väriä.
Lisäkkeenä voit käyttääilmakuivattuja kinkkuja, salamia sekä erilaisia juustoja.
Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapaslautasella.
Katso resepti »Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.
Katso resepti »Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »