Kladdkaka valkosuklaalla ja mantelilla

Ruotsalainen kladdkaka eli tahmakakku saa makunsa sahramista sekä valkosuklaasta.

logo

8

logo

0 h 30 min

Ruotsalainen kladdkaka eli tahmakakku muistuttaa mutakakkua ja on helppo valmistaa, sillä kakun aineksia ei tarvitse vatkata, ainoastaan sekoittaa keskenään.

Sahrami-kladdkaka

AINEKSET

  • 150 g voita

  • 0,5 g sahramia (1 pussi)

  • 0,5 tl vaniljajauhetta

  • 100 g valkosuklaata

  • 2 dl tomusokeria

  • 3 munaa

  • 1,5 dl jauhoja

  • 2 dl kuohukermaa

  • pakastettuja karpaloita tai puolukoita

  • 100 g mantelilastuja

VALMISTUSOHJEET

    1. Sulata voi kattilassa. Lisää sahrami ja vaniljajauhe.

    2. Hienonna suklaa ja anna sulaa kuuman voin joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon viimeisenä jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    3. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200°C noin 15 minuuttia. Reunojen tulee olla kiinteitä, mutta keskustan tulee olla tahmeaa.

    4. Anna jäähtyä kokonaan, mieluiten yön yli jääkaapissa.

    5. Vaahdota kerma. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla.

    6. Levitä kerma, koristele manteliviipaleilla ja karpaloilla tai puolukoilla. Ripottele päälle tomusokeria.

Nederburg


Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin tunnusmerkkejä ovat perinteet ja laatu yhdistettyinä intohimoon, tarkkuuteen ja kärsivällisyyteen.

Tutustu brändiin »