Suklaaseen dipatut hedelmät ja pähkinät

Saat nopean jälkiruoan ostamalla kuivattuja hedelmiä ja valmistamalla niiden kanssa maukkaat suklaakastikkeet.

Suklaaseen dipatut hedelmät ja pähkinät
Suklaaseen dipatut hedelmät ja pähkinät

VALKOSUKLAAKASTIKE

AINEKSET

  • 100g valkosuklaata

  • 1 dl appelsiinimehua

VALMISTUSOHJEET

    1. Paloittele ensin valkosuklaa vesihaudekattilan yläosaan pehmenemään ja kuumenna vesi kattilan alaosassa. Suklaa sulaa jo 40 asteessa, joten älä anna suklaan kuumentua liikaa.

    2. Kiehauta toisessa kattilassa mehu. Vatkaa kuumaa mehu pehmeään suklaaseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen.

SUKLAAKASTIKE

AINEKSET

  • 200g tummaa suklaata, joka sisältää yli 60% kaakaovoita

  • 1 dl kuohukermaa

  • 30 g voita

VALMISTUSOHJEET

    1. Sulata ensin vesihaudeastiassa suklaata, kermaa ja nokare voita. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

Juomasuositus

Tarjoa suklaakastikkeet yhdessä mangoviipaleiden, viikunoiden ja pähkinöiden kanssa. Valitse juomaksi esimerkiksi Blossa-glögi.