Suklaaseen dipatut hedelmät ja pähkinät
Saat nopean jälkiruoan ostamalla kuivattuja hedelmiä ja valmistamalla niiden kanssa maukkaat suklaakastikkeet.
VALKOSUKLAAKASTIKE
AINEKSET
100g valkosuklaata
1 dl appelsiinimehua
VALMISTUSOHJEET
Paloittele ensin valkosuklaa vesihaudekattilan yläosaan pehmenemään ja kuumenna vesi kattilan alaosassa. Suklaa sulaa jo 40 asteessa, joten älä anna suklaan kuumentua liikaa.
Kiehauta toisessa kattilassa mehu. Vatkaa kuumaa mehu pehmeään suklaaseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen.
SUKLAAKASTIKE
AINEKSET
200g tummaa suklaata, joka sisältää yli 60% kaakaovoita
1 dl kuohukermaa
30 g voita
VALMISTUSOHJEET
Sulata ensin vesihaudeastiassa suklaata, kermaa ja nokare voita. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
Juomasuositus
Tarjoa suklaakastikkeet yhdessä mangoviipaleiden, viikunoiden ja pähkinöiden kanssa. Valitse juomaksi esimerkiksi Blossa-glögi.