Tagliatelle al vino rosso e uva

Viinirypäleet tuovat mehevyyttä pastakastikkeeseen. Kokeile myös tehdä itse punaviini-tagliatellea!

Tagliatelle al vino rosso e uva
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 sipuli

  • 1-2 valkosipulin kynttä

  • 200 g possun tai sika-nauta jauhelihaa

  • ½ dl valkoviiniä

  • kourallinen vaaleita viinirypäleitä

  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

  • pekonia

  • tagliatelle-pastaa tai tee pasta itse erillisen ohjeen mukaan

VALMISTUSOHJEET

    1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota paistinpannulla.

    2. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.

    3. Lisää tilkka valkoviiniä ja anna haihtua.

    4. Puolita viinirypäleet ja lisää joukkoon sekä mausta suolalla ja mustapippurirouheella.

    5. Anna kypsyä noin puoli tuntia.

    6. Paista pannulla pekoninsiivuja rapeiksi ja lisää kastikkeen joukkoon.

ITSE TEHTY PUNAVIINITAGLIATELLE

AINEKSET

  • 300 g durumvehnäjauhoja

  • 2 kananmunaa

  • loraus punaviiniä

  • ripaus suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisäät viinin, munat ja suolan.

    2. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikinaa n. 10 min kimmoisaksi. Voit vaihtoehtoisesti tehdä kaiken tämän monitoimikoneella.

    3. Anna taikinan levätä kelmutettuna n. 30 min.

    4. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi, ota siitä taikinapyörällä nauhoja.

    5. Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min.

    6. Kiehauta keitinvesi kattilassa, lisää hieman suolaa ja anna pastan kypsyä muutama minuutti kiehuvassa vedessä.

pastanteko3

Tuorepasta säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.

Resepti

Ruffino-viinitalo