1 Puhdista ja paloittele sienet. Silppua sipulit. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
2 Jos käytät metsäsieniä kuten kanttarelleja, pane sienet kasariin ja kypsennä niitä kunnes neste irtoaa ja haihtuu.
3 Lisää sienten joukkoon voi ja pieneksi pilkottu sipulisilppu. Anna sipulin kuullottua. Jos käytät viljeltyjä sieniä kuten herkkusieniä, voit laittaa ne pannulle yhtä aikaa sipulin kanssa.
4 Lisää riisi ja kääntele kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
5 Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa kunnes siitä on haihtunut puolet. Ala lisätä kasvislientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan, 3-4 minuutin välein eli kunnes edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa usein mieluiten vispilällä, jolloin riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotosta tulee kermaista.
6 Risotto kypsyy vajaassa 20 minuutissa. Kypsässä risotossa saa olla hieman purutuntumaa. Jätä risotto melko löysäksi, sillä se vetäytyy hieman jäähtyessään ennen tarjoilua.
7 Kääntele parmesaaniraaste risottoon, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.