Kolme cavaa kuohuviinilasiisi
Suosittu cava on perinteisellä kuohuviinin valmistusmenetelmällä tehty espanjalainen kuohuviini, jota valmistetaan pääasiallisesti Kataloniassa, Koillis-Espanjassa. Ota selvää cavasta ja katso viinivinkit!
Lue lisää »Viini ja tapakset kuuluvat espanjalaiseen elämäntyyliin. Omasta mausta riippuen tapasten seuraan voi valita punaviinin, kuohuviinin kuin hedelmäisen sangriankin.
Pienten tapas-ruokalajien kirjo on laaja ja heijastaa Espanjan eri alueiden ruokaperinteiden monipuolisuutta.
Niitä on perinteisesti nautittu kahviloissa ja kotoisissa baareissa lounaan ja päivällisen välillä iltapäivän pikkuherkkuina tai aterian alkupaloina. Nykypäivänä tapaksista voi kuitenkin koota jopa kokonaisen aterian, jonka voi rakentaa sekä lämpimiä että kylmiä ruokalajeja yhdistellen.
Codorníu Clásico Sec -cavan pienoinen jäännössokeri tekee siitä monipuolisen juoman erityylisten tapasten kanssa
Kokeile tapasten kanssa näitä viinejä:
Osa tapasten viehätyksestä piilee sosiaalisuudessa: niiden syöminen on loistava keino nauttia ruokailusta yhdessä ystävien ja perheenjäsenten kanssa.
Kielenvievät pikkuherkut kuuluvat espanjalaiseen iltaan. Alkupalaksi riittää kaksi tai kolme erilaista tapasta, mutta runsas tapaslauta käy jo ateriasta. Aterian voi viimeistellä teemaan sopivasti manchego-juustolla.
oliivit
pähkinät
pan con tomate – patonki tomaateilla
manchego-juustokuutiot
serrano-kinkkusiivut
hunajameloni kuutioina
makkaran palaset, esim. chorizo
simpukat
friteeratut mustekalat
marinoidut herkkusienet
Espanjan kielen sana tapa tarkoittaa kantta. Aikoinaan pienten herkkuannosten, kuten paahdetun patonkiviipaleen tarkoituksena on ollut suojata viinilasia pörrääviltä hyönteisiltä.
Suosittu cava on perinteisellä kuohuviinin valmistusmenetelmällä tehty espanjalainen kuohuviini, jota valmistetaan pääasiallisesti Kataloniassa, Koillis-Espanjassa. Ota selvää cavasta ja katso viinivinkit!
Lue lisää »Espanjalaisesta punaviinistä valmistettu helppo sangria on täydellinen boolijuoma.
Katso resepti »Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapaslautasella.
Katso resepti »