Kolme cavaa kuohuviinilasiisi

Suosittu cava on perinteisellä kuohuviinin valmistusmenetelmällä tehty espanjalainen kuohuviini, jota valmistetaan pääasiallisesti Kataloniassa, Koillis-Espanjassa. Ota selvää cavasta ja katso viinivinkit!
kuohuviinilaseja

Espanjalainen cava valmistetaan samanlaisella ns. perinteisellä pullokäymismenetelmällä kuin kuohuviinien aatelinen samppanja. Tunnistat viinin etiketin DO Cava -merkinnästä. 

Cavalla on tarkat valmistussäännöt mm. rypälelajikkeisiin, viinin kypsytykseen sekä viinialueisiin liittyen. Vähimmäiskypsytysaika cavalla on yhdeksän kuukautta, mikä tuo viinin makuun paahteisuutta.

Cavat ovat hyviä ruokaviinejä

Valitse runsaan paahteinen cava vaikkapa mereneläväpaellalle ja semi seco (eli puolikuiva) cava suomalaisia vappumunkkeja muistuttaville churroille. Cava sopii erinomaisesti myös juhlamaljaksi ja aperitiiviksi sellaisenaan.

Usein sanotaan, että laadukkaimmat raikkaan sitruksiset ja hapokkaat cavat maistuvat paremmalta kuin vähemmän laadukkaat samppanjat. Oletko jo testannut?

Codorníu-viinitalo
Cava-knoppi!

Tiesitkö että ensimmäinen pullo cavaa valmistettiin jo vuonna 1872? Sen takana oli Codorníu-viinitalon Josep Raventós Fatjó. Cava tarkoittaa paitsi kuohuviiniä myös kellaria, jossa cava-pulloja säilytetään.

Tutustu Codorniu-viinitalon tarinaan

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.