Kolme cavaa kuohuviinilasiisi

Suosittu cava on perinteisellä kuohuviinin valmistusmenetelmällä tehty espanjalainen kuohuviini, jota valmistetaan pääasiallisesti Kataloniassa, Koillis-Espanjassa. Ota selvää cavasta ja katso viinivinkit!

kuohuviinilaseja

Espanjalainen cava valmistetaan samanlaisella ns. klassisella pullokäymismenetelmällä kuin kuohuviinien aatelinen samppanja. Tunnistat viinin etiketin DO Cava -merkinnästä.

Cavalla on tarkat valmistussäännöt mm. rypälelajikkeisiin, viinin kypsytykseen sekä viinialueisiin liittyen. Vähimmäiskypsytysaika cavalla on yhdeksän kuukautta, mikä tuo viinin makuun paahteisuutta.

Cavassa on pitkään kestävät kuplat laadukkaan valmistusmenetelmän ansiosta.

Cava sopii ruokajuomaksi esimerkiksi tapaksille ja kasvis- ja kalaruoille sekä erinomaisesti myös juhlamaljaksi ja aperitiiviksi sellaisenaan. 

Semi-seco, brut vai sec? Nappaa cava vinkit eri makeusasteissa

Brut-cavat ovat kuivia, seco puolikuivaa ja semi-seco tai semi-sec hieman makeampaa. Valmistus klassisella pullokäymismenetelmällä takaa pirteät ja pitkään kestävät kuplat kaikkiin cavoihin.

Codorníu-viinitalo

Cava-knoppi!

Tiesitkö että ensimmäinen pullo cavaa valmistettiin jo vuonna 1872? Sen takana oli Codorníu-viinitalon Josep Raventós Fatjó. Cava tarkoittaa paitsi kuohuviiniä myös kellaria, jossa cava-pulloja säilytetään. Kaikki Codorníu-viinitalon cavat soveltuvat myös vegaaneille eli viinin kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

Tutustu Codorniu-viinitalon tarinaan>

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>