Sopiiko viini makkaran kanssa? Katso täsmävinkit!

Grillissä tirisee kabanossi ja bratwursti, mutta mitä juomaksi? Viini sopii erinomaisesti makkaran seuraan, mutta viinin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Katso vinkit viinin valintaan.

Sopiiko viini makkaran kanssa? Testaa näitä vinkkejä!

Viini ja makkara yhteen sopii

Makkaralle sopii lähtökohtaisesti punaviini, joka on maultaan runsas ja ryhdikäs, mutta ei kuitenkaan liian täyteläinen tai tanniininen. Esimerkiksi nuoret, espanjalaiset Tempranillo-punaviinit noin 16°C asteeseen viilennettyinä ovat oiva valinta useimpien makkaroiden seuraan. Jos kaipaat makkaran painikkeeksi valkoviiniä, laadukkaat Riesling tai Pinot Gris toimivat parhaiten.

Entäs mausteet?

Jos makkaraa ryyditetään ketsupilla tai sinapilla tai se on muuten mausteista, kannattaa sen kaveriksi valita runsaan hedelmäinen ja hapokas valkoviini.

Myös Pinot Noir –rypäleistä valmistettu punaviini tai runsaan makuinen roséviini saattavat toimia mausteisen makkaran seurassa. Sinapin kanssa sopii yllättävän hyvin hedelmäinen, mutta hyvällä hapokkuudella varustettu Chardonnay.

Top 3 -viinit makkaran kaveriksi

Tyylikäs Pinot Noir Leyda Las Brisas Pinot Noir

Puolikuiva ranskalaisvalkoviini Domaine Zinck Riesling Prestige

Kuiva ranskalainen valkoviini Laroche Chardonnay L

Viinisuositukset makkaralle

mikael karttunen

Mikael Karttunen, Altia Akatemia

Vinkit viinin ja makkaran yhdistämiseen sekä Top 5 -makkaraviinit suositteli Altia Akatemian viinivalmentaja Mikael Karttunen.