Mikael Karttunen, Altia Akatemia
Vinkit viinin ja makkaran yhdistämiseen sekä Top 5 -makkaraviinit suositteli Altia Akatemian viinivalmentaja Mikael Karttunen.
Grillissä tirisee kabanossi ja bratwursti, mutta mitä juomaksi? Viini sopii erinomaisesti makkaran seuraan, mutta viinin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Katso vinkit viinin valintaan.
Makkaralle sopii lähtökohtaisesti punaviini, joka on maultaan runsas ja ryhdikäs, mutta ei kuitenkaan liian täyteläinen tai tanniininen. Esimerkiksi nuoret, espanjalaiset Tempranillo-punaviinit noin 16°C asteeseen viilennettyinä ovat oiva valinta useimpien makkaroiden seuraan. Jos kaipaat makkaran painikkeeksi valkoviiniä, laadukkaat Riesling tai Pinot Gris toimivat parhaiten.
Jos makkaraa ryyditetään ketsupilla tai sinapilla tai se on muuten mausteista, kannattaa sen kaveriksi valita runsaan hedelmäinen ja hapokas valkoviini.
Myös Pinot Noir –rypäleistä valmistettu punaviini tai runsaan makuinen roséviini saattavat toimia mausteisen makkaran seurassa. Sinapin kanssa sopii yllättävän hyvin hedelmäinen, mutta hyvällä hapokkuudella varustettu Chardonnay.
Tyylikäs Pinot Noir Leyda Las Brisas Pinot Noir
Puolikuiva ranskalaisvalkoviini Domaine Zinck Riesling Prestige
Kuiva ranskalainen valkoviini Laroche Chardonnay L
Viinisuositukset makkaralle
Vinkit viinin ja makkaran yhdistämiseen sekä Top 5 -makkaraviinit suositteli Altia Akatemian viinivalmentaja Mikael Karttunen.
Viinipussi on näppärä ratkaisu, kun vieraita on paljon ja säilytystilaa vähän. Ota talteen vinkit viinipussien käyttöön ja suosikkiviinisuositukset.
Lue lisää »Innokkaat kotikokit eivät grillaa hehkuvien hiilien päällä pelkästään makkaraa, vaan loihtivat ulkona koko aterian alkuruoasta makeaan päätökseen. Mutkattomuus on sana myös kesäaterian juomissa. Ota grilliviinit haltuun!
Lue lisää »