Millainen on hyvä pippurimylly? Sukella pippureiden maailmaan

Miten hyvällä pippurimyllyllä saa ruoasta kaiken irti ja mihin kaikkiin ruokiin erilaiset pippurit sopivat? Tutustu ja voita Peugeot Maestro -uutuuspippurimylly!

Peugeot_Maestro_pippurimylly

Pippuri on alun perin kotoisin Lounais-Intiasta, Keralasta. Alueen alkuperäinen nimitys on ”Malichabar”, joka tarkoittaa pippurimaata. Nykyisin pippuria kasvaa trooppisissa olosuhteissa muun muassa Intiassa, Indonesiassa, Vietnamissa, Madagaskarilla ja Brasiliassa. Pippurikasvi on köynnös, joka tuottaa kukkimisen jälkeen rykelmissä pieniä pippurimarjoja.

Pippuri on yksi maailman tunnetuimmista mausteista ja yli 80 % eurooppalaisista käyttääkin sitä säännöllisesti ruoanlaitossa. Pippuri on kuin makujen ilotulitus vaatimattomassa paketissa – siksi se onkin monelle mauste, jota ei kunnolla tunneta.

Pippurien kypsyys ja niihin käytetty huomio sadonkorjuun jälkeen määrittävät pippureiden erilaiset värit ja aromit. Aivan kuten kahvit ja viinit, pippurikin vaatii maaperältä ja kasvuilmastolta paljon. Upeimmat pippurit maistuvat runsailta ja niiden aromikirjosta on löydettävissä maanläheisiä, kukkaisia ja hedelmäisiä aromeja.

On tärkeää, että pippuri nautitaan tuoreena ja aromaattisena. Valmiiksi jauhetut pippurirouheet menettävät aromaattisuutensa nopeasti ja mauste ei ole sellainen kuin sen kuuluisi olla. Pippurissa on aromaattisia öljyjä, jotka kuivahtavat helposti, jos mauste rouhitaan paljon ennen maustamista.

Hyvä pippurimylly ja sopiva jauhatuskarkeus

Paitsi ajoneuvoistaan myös keittiövälineistään tunnettu ranskalainen yritys Peugeot on suunnitellut ja valmistanut jokapäiväistä elämää helpottavia tarvikkeita jo yli 210 vuotta. Perinteikkään maustemyllyjen valmistajan laadukkaita pippuri- ja suolamyllyjä käytetään muun muassa monissa maailman parhaissa ravintoloissa. Niiden tarkoituksena on saada mausteiden aromit täyteen potentiaaliinsa.

– Peugeot Maestro -pippurimylly on uusin kauniin designin ja käytännöllisen muotoilun yhdistävä taidonnäyte, kertoo Peugeot-myllyjen maahantuoja, Decanter viini- ja keittiötarvikeliikkeen Marjaana Siljander

– Se on mielestäni paras pippurimylly pippureiden monipuoliseen maailmaan tutustumisessa. Maestro-pippurimylly on valmistettu Ranskassa ja se yhdistää tyylikkäästi pyökkipuun, teräksen sekä lasin. Myllyn alaosan lasipurkki on irrotettava, joten myllyyn voidaan kätevästi vaihtaa uusi pippurilaatu. Lasipurkkien kannet takaavat pippurin pysymisen tuoreena myös säilytyksen aikana.

peugeot_maestro_pippurimylly_eri_pippureita

Maestro-pippurimylly sisältää tutun Peugeot-karkeudensäätömekanismin. Sen avulla on mahdollista valita kuutta erilaista jauhatuskarkeutta, juuri oman tarpeen ja makumieltymysten mukaan. Jauhatuskarkeudella on iso merkitys pippurin makuun. Hieno jauhatus korostaa pippurin polttavia ominaisuuksia ja karkea jauhatus taas aromeja. Keskikarkea jauhatus tuo esiin täydellisen tasapainon näiden kahden ominaisuuden välillä.

Hieno jauhatus korostaa pippurin polttavia ominaisuuksia ja karkea jauhatus taas aromeja.

– Pippureilla on hauska leikkiä! Valitse jokin hyvin yksinkertainen ruoka-aine, kuten pannulla paistettu liha, vuohenjuusto tai osterit ja mausta ne useammalla erilaisella pippurilla. Kokeile rohkeasti erilaisia pippureita kuten punapippuria, valkopippuria, villipippuria tai erilaisia pippurisekoituksia! Yllätä illallisvieraat käyttämällä erilaisia pippureita, jolloin tutut annokset voivat muuttua täysin uudenlaisiksi aromaattisen pippurin ansiosta, Marjaana vinkkaa.

Samaan aikaan Maestro-pippurimyllyn kanssa Peugeot toi markkinoille kuuden premium-pippurin valikoiman. Valikoima sisältää mustapippurin, valkopippurin, punapippurin, villipippurin ja kaksi pippurisekoitusta, joiden herkullinen aromimaailma saa tämän ikiaikaisen mausteen parhaat puolet esille.

Aromaattisia pippureita voi yhdistää myös jälkiruokiin ja tämä tuokin uudenlaisen vivahteen vaikkapa tarjoiluna hedelmäpiiraiden kera.

Decanterin Marjaanan parhaat pippuri-ruoka-parit:

Grillattu lohi ja punapippuri

Punapippuri tuo ihanaa hedelmäistä aromia savustetun kalan seuraksi.

Marinoidut mansikat, vaniljajäätelö ja rouhittu mustapippuri

Mustapippuri on yllättävä ja maistuva pari tuoreiden mansikoiden kanssa!

Voitaikina pohjainen persikkaleivos valkopippurilla

Ihana uunissa kypsynyt persikka saa hauskan mausteisuuden aromaattisesta valkopippurista.

Lähde rohkeasti testaamaan erilaisia pippureita ja löydä oma yllättävä suosikkiyhdistelmäsi!

viinin dekantointi

Viinin dekantointi eli ilmaaminen


Viinin ilmaaminen eli dekantointi auttaa viiniä näyttämään todellisen luonteensa vahvistamalla viinin aromeita. Tutustu mitä hyötyä dekantoinnista on, milloin se kannattaa tehdä ja millainen on hyvä dekantteri eli karahvi.

Lue lisää »