Tyylikkäät ruokaohjeet loppuvuoden juhlasesonkiin

Savulohta, sriracha-majoneesia ja pikkelöityä kurkkua

Alkuruoka herättelee ruokahalun usein kuohuviinin tai valkoviinin kanssa tarjoiltuna. Kokosimme neljä erityylistä loppuvuoden juhlakauteen sopivaa alkuruokaa juomasuosituksineen.

Ihanan tuore siika-omenatartarIhanan tuore siika-omenatartar

Raikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.

Katso resepti
Joulu juhlamenu blinitHelpot pikablinit paahdetulla punajuuritahnalla

Helppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat herkulliselta raikkaan roseekuohuviinin kanssa.

Katso resepti
Melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa Melonia saltimbocca

Valmista melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa ja kruunaa makuyhdistelmä raikkaan ryhdikkäällä samppanjalla. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!

Katso resepti
Ihanat_MätisipsitIhanat Mätisipsit

Ruokavaikuttaja Annin Paakkunainen yhdisti laadukkaan mädin ja perunalastut tyylikkäästi Louis Roederer -samppanjalle

Katso resepti

Valitse juhlapöydän pääruoaksi lihaa tai kalaa.

Rosmariinilla ja katajanmarjalla maustettu poron Osso Bucco pataRosmariinilla ja katajanmarjalla maustettu poron Osso Bucco pata

Murea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!

Katso resepti
Uppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusiUppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusi

Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.

Katso resepti
Joulumaustettu porsaanfilee aprikooseilla

Valmista joulupöytään perinteisen kinkun sijaan possun sisäfilettä, joka mehevöityy aprikooseista ja maistuu joulun mausteille.

Katso resepti
Kuhaa valkoviinissä ja Beurre BlancKuhaa valkoviinissä ja Beurre Blanc

Käytä valkoviiniä sekä kalan kypsennyksessä että kastikkeen valmistuksessa.

Katso resepti

Kruunaa ateria herkullisella jälkiruoalla sekä sille sopivalla makealla viinillä.

Rooibos_pannacottaa_Louise_MerusRooibos pannacottaa ja omena-tähtianishilloketta

Rooibos-maustettu pannacotta saa herkullista makua omena-tähtianishillokkeesta ja macadamiapähkinöistä. Nauti Nederburgin herkullisen Late Harvest -jälkiruokaviinin kanssa.

Katso resepti
Pikainen glögigranitaPikainen glögigranita

Glögigranita ei ole varsinainen jälkiruoka, vaan ennemminkin ihanan raikas makupaletin puhdistaja. Erityisesti raskas juhla-ateria kaipaa pientä kevennystä ja tämä talvinen hileherkku on juuri oikea valinta!

Katso resepti
Helppo piparkakku-FresitatrifleHelppo piparkakku-Fresita-trifle

Fresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista, piparkakkumurusta ja vaniljavaahdosta syntyy nopeasti näyttävät laseihin koottavat "lasikakku" jälkiruoat. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen jouluherkkuun!

Katso resepti
Karamellipannacottan ohjeKaramellipannacotta

Valmista vegaaniseen mantelimaito-pannacottaan herkullinen kookoskinuski, joka tuo paahteisen karamellin maun ja tekee jälkiruoasta näyttävän.

Katso resepti