Joulumaustettu porsaanfilee aprikooseilla

Valmista joulupöytään perinteisen kinkun sijaan possun sisäfilettä, joka mehevöityy aprikooseista ja maistuu joulun mausteille.

logo

8

logo

1 h 0 min

Mausteseos

AINEKSET

  • 1 rkl kokonaisia maustepippureita

  • 1 rkl kokonaisia ​​sinapinsiemeniä

  • 2 tl jauhettua kanelia

  • 1 tl jauhettua neilikkaa

  • 2 tl jauhettua inkivääriä

  • 1 tl suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita maustepippurit ja sinapinsiemenet mortteliin.

    2. Jauha hienoksi jauheeksi.

    3. Sekoita joukkoon loput kuivamausteet ja sekoita hyvin.

Porsaanfilee

AINEKSET

  • noin 700 g porsaan sisäfilettä

  • 8 kuivattua aprikoosia

  • voita paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa possunfileeseen pieniä viiltoja ja pistele niihin aprikoosit. Leikkaa aprikoosit kahtia, jos ne tuntuvat liian suurilta.

    2. Hiero maustejauhetta fileen pintaan joka puolelle.

    3. Laita uuni päälle 150 asteeseen.

    4. Kuumenna paistinpannu liedellä ja lisää voi. Ruskista filee nopeasti joka puolelta kauniin ruskeaksi.

    5. Aseta lämpömittari lihaan ja paista sitä uunissa, kunnes liha on noin 70°C tai 25-30 minuuttia.

    6. Anna lihan levätä folion sisällä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.