Uunissa paahdettua ruusukaalia paahdetuilla manteleilla ja puolukkakastikkeella
Hunajalla maustettu puolukkakastike ja mantelilastut tuovat näihin uunissa paahdettuihin ruusukaaleihin lisää makua.
Katso resepti »Valmista joulupöytään perinteisen kinkun sijaan possun sisäfilettä, joka mehevöityy aprikooseista ja maistuu joulun mausteille.
1 rkl kokonaisia maustepippureita
1 rkl kokonaisia sinapinsiemeniä
2 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
Laita maustepippurit ja sinapinsiemenet mortteliin.
Jauha hienoksi jauheeksi.
Sekoita joukkoon loput kuivamausteet ja sekoita hyvin.
noin 700 g porsaan sisäfilettä
8 kuivattua aprikoosia
voita paistamiseen
Leikkaa possunfileeseen pieniä viiltoja ja pistele niihin aprikoosit. Leikkaa aprikoosit kahtia, jos ne tuntuvat liian suurilta.
Hiero maustejauhetta fileen pintaan joka puolelle.
Laita uuni päälle 150 asteeseen.
Kuumenna paistinpannu liedellä ja lisää voi. Ruskista filee nopeasti joka puolelta kauniin ruskeaksi.
Aseta lämpömittari lihaan ja paista sitä uunissa, kunnes liha on noin 70°C tai 25-30 minuuttia.
Anna lihan levätä folion sisällä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Hunajalla maustettu puolukkakastike ja mantelilastut tuovat näihin uunissa paahdettuihin ruusukaaleihin lisää makua.
Katso resepti »Murea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!
Katso resepti »Ihastuttava graavattu taimen maistuu alkuruokapöydässä ranskalaisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Ranskan Jura-vuoristosta kotoisin oleva Comté on lehmänmaidosta valmistettu puolikova juusto. Valmista mehevä piiras!
Katso resepti »