Uunissa paahdettua kukkakaalisalaattia ulkofileellä ja lehtikaalisipseillä
Herkullista uunissa paahdettua kukkakaalia, kvinoaa, punajuurta ja mureaa lihaa. Täydellinen tuhti salaatti!
Katso resepti »Hunajalla maustettu puolukkakastike ja mantelilastut tuovat näihin uunissa paahdettuihin ruusukaaleihin lisää makua.
0 h 30 min
noin 600 g ruusukaalia
oliiviöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa
1 dl mantelilastuja
2 dl puolukoita, joista osa koristeeksi
1 appelsiini
2 ruokalusikallista hunajaa
1 rkl etikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
Leikkaa ruusukaalit puoliksi ja laita uuninkestävään vuokaan. Pirskota päälle hieman öljyä, hunajaa ja sormisuolaa.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ruusukaalit ovat saaneet väriä ja pehmenneet.
Sillä aikaa kun kaalit ovat uunissa paahda mantelilastut keskikuumalla kuivalla paistinpannulla.
Tee puolukkakastike eli sekoita keskenään puolukat, yhden appelsiinin mehu ja raastettu kuori, hunaja, etikka ja öljy.
Ota ruusukaalit uunista ja ripottele niiden päälle puolukoita ja paahdettuja mantelilastuja.
Tarjoile puolukkakastikkeen kanssa.
Herkullista uunissa paahdettua kukkakaalia, kvinoaa, punajuurta ja mureaa lihaa. Täydellinen tuhti salaatti!
Katso resepti »Raikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Katso resepti »Kokoa juhliin ryhdikkään Pongracz-roseekuohuviinin makumaailmaan sopiva lämminsavulohesta, saaristolaisleivästä ja hedelmistä koottu napostelutarjotin. Tee itse pikapikkelöidyt kurkut ja viimeistele pikantilla sriracha-majoneesillä.
Katso resepti »Vichysoisse on ranskalainen klassikkokeitto, joka valmistetaan purjosta ja perunasta ja se tarjoillaan usein kylmänä. Myös suomalainen mustajuuri sopii ihanasti tähän keittoon.
Katso resepti »