Uunissa paahdettua kukkakaalisalaattia ulkofileellä ja lehtikaalisipseillä
Kermaista uunissa paahdettua kukkakaalia, kvinoaa, punajuurta ja mureaa lihaa - terveellinen ja lämmittävä talvisalaatti!
AINEKSET
4 annosta kvinoaa
puolikas kasvisliemikuutio
600 g kukkakaalia
oliiviöljyä
yrttisuolaa
600 g naudan ulkofilettä
suolaa ja mustapippuria myllystä
400 g kypsiä punajuuria
1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
tuoretta vesikrassia
VALMISTUSOHJEET
Kypsennä kvinoa paketissa olevien ohjeiden mukaan. Mausta keitinvesi liemikuutiolla. Anna jäähtyä.
Laita kukkakaali uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä. Mausta yrttisuolalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmennyt ja saanut väriä.
Mausta ulkofilee suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Anna lihan jäähtyä folion alla.
Poista lehtikaalista puisevat varret ja revi pienempiin palasiin. Laita kulhoon ja pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Hiero kaalinlehtiin. Levitä kaalin palaset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa noin 7-10 minuuttia tai kunnes kaalista on tullut rapeaa.
Laita kvinoa, kukkakaali, punajuuri ja auringonkukansiemenet suurelle tarjoiluastialle. Leikkaa liha noin 1 sentin paksuisiksi paloiksi ja asettele salaatin päälle.
Viimeistele lehtikaalisipseillä ja vesikrassilla.
Kastike
AINEKSET
200 g tuorejuustoa
1 dl persiljaa
1 dl basilikaa
½ dl parmesaaniraastetta
2 tl sitruunan mehua
VALMISTUSOHJEET
Sekoita keskenään tuorejuusto, tuoreet yrtit ja parmesaani blenderissä. Sekoita, kunnes seos on sileää.
Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Laita tarjoilukulhoon ja pirskottele päälle oliiviöljyä.