Uunissa paahdettua kukkakaalisalaattia ulkofileellä ja lehtikaalisipseillä

Kermaista uunissa paahdettua kukkakaalia, kvinoaa, punajuurta ja mureaa lihaa - terveellinen ja lämmittävä talvisalaatti!

logo

4

logo

0 h 45 min

AINEKSET

  • 4 annosta kvinoaa

  • puolikas kasvisliemikuutio

  • 600 g kukkakaalia

  • oliiviöljyä

  • yrttisuolaa

  • 600 g naudan ulkofilettä

  • suolaa ja mustapippuria myllystä

  • 400 g kypsiä punajuuria

  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä

  • tuoretta vesikrassia

VALMISTUSOHJEET

    1. Kypsennä kvinoa paketissa olevien ohjeiden mukaan. Mausta keitinvesi liemikuutiolla. Anna jäähtyä. 

    2. Laita kukkakaali uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä. Mausta yrttisuolalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmennyt ja saanut väriä. 

    3. Mausta ulkofilee suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Anna lihan jäähtyä folion alla.

    4. Poista lehtikaalista puisevat varret ja revi pienempiin palasiin. Laita kulhoon ja pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Hiero kaalinlehtiin. Levitä kaalin palaset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa noin 7-10 minuuttia tai kunnes kaalista on tullut rapeaa.

    5. Laita kvinoa, kukkakaali, punajuuri ja auringonkukansiemenet suurelle tarjoiluastialle. Leikkaa liha noin 1 sentin paksuisiksi paloiksi ja asettele salaatin päälle. 

    6. Viimeistele lehtikaalisipseillä ja vesikrassilla.

Kastike

AINEKSET

  • 200 g tuorejuustoa

  • 1 dl persiljaa

  • 1 dl basilikaa

  • ½ dl parmesaaniraastetta

  • 2 tl sitruunan mehua

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita keskenään tuorejuusto, tuoreet yrtit ja parmesaani blenderissä. Sekoita, kunnes seos on sileää. 

    2. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Laita tarjoilukulhoon ja pirskottele päälle oliiviöljyä.