Herkullista uunissa paahdettua kukkakaalia, kvinoaa, punajuurta ja mureaa lihaa. Täydellinen tuhti salaatti!
Kypsennä kvinoa paketissa olevien ohjeiden mukaan. Mausta keitinvesi liemikuutiolla. Anna jäähtyä.
Laita kukkakaali uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä. Mausta yrttisuolalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmennyt ja saanut väriä.
Mausta ulkofilee suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Anna lihan vetäytyä foliossa.
Poista lehtikaalista puisevat varret ja revi lehdet pienempiin palasiin. Laita kulhoon ja pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Levitä kaalin palaset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa noin 7-10 minuuttia tai kunnes kaalista on tullut rapeaa.
Laita kvinoa, paloiteltu kukkakaali, paloiksi leikatut kypsät punajuuret ja auringonkukansiemenet suurelle tarjoiluastialle. Leikkaa liha noin 1 sentin paksuisiksi paloiksi ja asettele salaatin päälle.
Viimeistele lehtikaalisipseillä ja vesikrassilla.
Sekoita keskenään tuorejuusto, tuoreet yrtit ja parmesaani blenderissä. Sekoita, kunnes seos on sileää.
Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Laita tarjoilukulhoon ja pirskottele päälle oliiviöljyä.
Terveellisen herkullinen juuressalaatti maistuu vaikkapa lounaana. Valitse viinikaveriksi elegantti ja keskitäyteläisen marjaisa Pinot Noir -punaviini tai hedelmäinen Chardonnay-valkoviini.
Katso reseptiKokkaa kunnon Burgundin pataa tuhdille Los Intocables -punaviinille.
Katso reseptiTäyteläisen Nederburg-punaviinin hienoisen savuiset aromit tukevat hyvin grillatun flank steak -pihvin makumaailmaa. Eteläafrikkalaisittain maustettu marinadi ja chilinen avocado-salsa tuovat särmää yhdistelmään.
Katso resepti