Resepti: Louise Mérus
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
Täyteläisen Nederburg-punaviinin hienoisen savuiset aromit tukevat hyvin grillatun flank steak -pihvin makumaailmaa. Eteläafrikkalaisittain maustettu marinadi ja chilinen avocado-salsa tuovat särmää yhdistelmään.
Vinkki! Eteläafrikkalaiset punaviinit toimivat erityisesti riistamaisemman lihan sekä savustetun tai avotulella grillatun lihan kanssa, sillä maan punaviineissä itsessään aistii usein savuisia aromeja.
2 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl fariinisokeria
1 ½ tl suolaa
½ rkl chilihiutaleita
Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.
800 g flank steakia (naudan kuvetta)
Ruokaöljyä sivelemiseen
Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä.
Sivele lihan pintaan öljyä ja hiero mausteseos pihvin pintaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
Grillaa liha kuumassa grillissä molemmin puolin. On hyvä käyttää apuna digitaalista paistomittari (sisälämpötila n. 54-56 astetta).6 Kääräise liha folioon ja anna sen vetäytyä rauhassa noin kymmenen minuutin ajan. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi poikkisyin.
Tarjoa rucolasalaatin, avokado-paprikasalsan ja Nederburg Shiraz -punaviinin kanssa.
2 avokadoa
1 punainen paprika
mehu yhdestä limestä
½ punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
LISÄKSI:
1 ruukku rucolaa
hiutalesuolaa
mustapippuria
Tee avokado-paprikasalsa: Kuori ja kuutioi avokadot. Halkaise paprika, poista siemenkota ja kuutioi.
Hienonna chili.
Mausta rucolasalaatti limemehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.
Katso resepti »Possun ribsien valmistus grillissä vie aikaa, mutta palkitsee maullaan. Nämä kruunataan vaniljaisella rommi-glazella sekä argentiinalaisella punaviinillä.
Katso resepti »Wings eli siivet ja ribs eli kyljet ovat parasta grilliin laitettavaa, sillä luun vieressä liha on aina maukkaimmillaan.
Katso resepti »