Flank steak ja avocado-paprikasalsa

Täyteläisen Nederburg-punaviinin hienoisen savuiset aromit tukevat hyvin grillatun flank steak -pihvin makumaailmaa. Eteläafrikkalaisittain maustettu marinadi ja chilinen avocado-salsa tuovat särmää yhdistelmään.

Flank steak ja avocado-paprikasalsa + viinisuositus
Flank steak ja avocado-paprikasalsa + viinisuositus
Nederburg Shiraz
Nederburg Shiraz

Nederburg Shiraz

Etelä-Afrikka

12,48 €


Nederburg Edelrood
Nederburg Edelrood

Nederburg Edelrood

Etelä-Afrikka

12,98 €


logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Vinkki! Eteläafrikkalaiset punaviinit toimivat erityisesti riistamaisemman lihan sekä savustetun tai avotulella grillatun lihan kanssa, sillä maan punaviineissä itsessään aistii usein savuisia aromeja.

Liharub-mausteseos

AINEKSET

  • 2 tl paprikajauhetta

  • 1 tl jauhettua juustokuminaa

  • 1 tl jauhettua inkivääriä

  • 1 tl fariinisokeria

  • 1 ½ tl suolaa

  • ½ rkl chilihiutaleita

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.

Flank steak

AINEKSET

  • 800 g flank steakia (naudan kuvetta)

  • Ruokaöljyä sivelemiseen

VALMISTUSOHJEET

    1.  Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä.

    2. Sivele lihan pintaan öljyä ja hiero mausteseos pihvin pintaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

    3. Grillaa liha kuumassa grillissä molemmin puolin. On hyvä käyttää apuna digitaalista paistomittari (sisälämpötila n. 54-56 astetta).6 Kääräise liha folioon ja anna sen vetäytyä rauhassa noin kymmenen minuutin ajan. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi poikkisyin.

    4. Tarjoa rucolasalaatin, avokado-paprikasalsan ja Nederburg Shiraz -punaviinin kanssa.

Avokado-paprikasalsa

AINEKSET

  • 2 avokadoa

  • 1 punainen paprika

  • mehu yhdestä limestä

  • ½ punainen chili

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • LISÄKSI:

  • 1 ruukku rucolaa

  • hiutalesuolaa

  • mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee avokado-paprikasalsa: Kuori ja kuutioi avokadot. Halkaise paprika, poista siemenkota ja kuutioi.

    2. Hienonna chili.

    3. Mausta rucolasalaatti limemehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

two_oceans_louise2

Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.