Flank steak ja avocado-paprikasalsa

Eteläafrikkalaisittain maustettu grillattu flank steak ja chilinen avocado-salsa ovat herkullinen yhdistelmä Nederburg-punaviinin kanssa. Tutustu ruokakirjailija Louise Meruksen ohjeeseen.
Flank steak ja avocado-paprikasalsa + viinisuositus
4 HLÖ
+ 60 MIN
1 Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä.
2 Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään. Sivele lihan pintaan öljyä ja hiero mausteseos pihvin pintaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
3 Tee avokado-paprikasalsa: Kuori ja kuutioi avokadot. Halkaise paprika, poista siemenkota ja kuutioi. Hienonna chili.
4 Mausta rucolasalaatti limemehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
5 Grillaa liha kuumassa grillissä molemmin puolin. On hyvä käyttää apuna digitaalista paistomittari (sisälämpötila n. 54-56 astetta).
6 Kääräise liha folioon ja anna sen vetäytyä rauhassa noin kymmenen minuutin ajan. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi poikkisyin.
7 Tarjoa rucolasalaatin, avokado-paprikasalsan ja Nederburg Shiraz -punaviinin kanssa.
Resepti: Louise Mérus
Resepti: Louise Mérus
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
800g flank steakia (naudan kuvetta)
ruokaöljyä sivelemiseen
Liharub-mausteseos
2 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl fariinisokeria
1 ½ tl suolaa
½ rkl chilihiutaleita
Avokado-paprikasalsa
2 avokadoa
1 punainen paprika
mehu yhdestä limestä
½ punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
LISÄKSI:
1 ruukku rucolaa
hiutalesuolaa
mustapippuria
Lisää muistilistaan

Suositukset