BBQ Broilerin siivet ja mozzarellasalaatti

Wings eli siivet ja ribs eli kyljet ovat parasta grilliin laitettavaa, sillä luun vieressä liha on aina maukkaimmillaan.

BBQ Broilerin siivet ja mozzarellasalaatti + viinisuositus
BBQ Broilerin siivet ja mozzarellasalaatti + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

BBQ-MARINADI

AINEKSET

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 tl Dijon-sinappia

  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta

  • 3/4 dl siirappia tai ruokosokeria

  • 3/4 dl punaviiniä

  • 1/2 dl tomaattipyreetä

  • 1/2 tl suolaa mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sinne valkosipuli ja anna sen pehmetä öljyssä. Kun valkosipuli on pehmennyt, lisää joukkoon loput ainekset eli sinappi, Worcestershire-kastike, siirappi, punaviini, tomaattipyree, suola ja pippuri.

    2. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia ja sen jälkeen jäähdytä.

Broilerin siivet

AINEKSET

  • 1 kg broilerin siipipaloja

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita marinadi broilerin siipipalojen joukkoon kulhossa ja pane kulho jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

    2. Grillaa marinoituneita siipipaloja noin 15 minuuttia. Käännä siipipaloja usein, jotta ne eivät pala, vaan saavat kauniin kullanruskean värin.

TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI

AINEKSET

  • 200 g miniluumutomaattia timjamia,

  • suolaa ja oliiviöljyä

  • 2 kpl Buffala-mozzarellaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa tomaatit puoliksi ja laita vuokaan leikkauspinta alaspäin. Mausta tomaatit suolalla, öljyllä ja timjamin oksilla.

    2. Kypsennä tomaattteja uunissa 120 astetta 1,5 tuntia.

    3. Laita valmiit tomaatit tarjolle lautasille ja revi päälle juusto reiluiksi paloiksi.

Resepti

Keittiömestari Aki Wahlman