TOP 3 viinit sieniruoalle

Sienet ja viini sopivat erinomaisesti yhteen, sillä molemmissa on maanläheisiä makuja, jotka tukevat toisiaan. Katso viiniraadin valinnat sienisyksyyn!

sieniviinit_2024

Devil's Rock Riesling

Alkon myydyin Riesling herkutellaan kantarellipiirakan kanssa.

"Raikkaita sitruksen aromeja, persikkaa, omenaa, hunajamelonia, hentoa mineraalisuutta, kukkaisuutta – kaikkia Rieslingin herkullisia aromeja. Puolikuiva ja raikkaan hapokas maku, jossa rikas suutuntuma"

Kantarellin hento maku vaatii valkoviiniltä sopivaa raikkautta ja keveyttä eli viini ei saa olla liian voimakasarominen tai tammikypsytetty.

"Viehättävä viini kantarellipiirakan tai sekasienisalaatin kanssa. Kokeile myös kermaisen sienikeiton kanssa, johon on lorautettu hieman valkoviiniä joukkoon."

Leyda Las Brisas Pinot Noir

Tyylikäs Chilen viileän viinialueen aavistuksen runsaampi Pinot Noir paistetuille herkkutateille.

"Astetta runsaampi Pinot Noir, josta löytyy tammisuutta, hieman savuisuutta ja paahteisuutta sekä yrttisiä aromeja. Aromit toimivat hyvin sienten ruokahalua herättelevän umamin kanssa."

"Leyda sopii erityisesti paistetuille tai grillatuille herkkutateille tai gratinoiduille sienille esimerkiksi sesongin riistalinturuokien kanssa. Toimii hyvin myös tattirisoton kanssa!"

Punaisista rypälelajikkeista ehkä klassisin seuralainen sienille on elegantti, keskitanniininen ja kevyehkö Pinot Noir -rypäle, jonka maanläheinen raikkaus tukee hyvin sienten metsäisiä aromeja.

Matua Marlborough Pinot Noir

Marjaisan elegantti Uuden-Seelannin Pinot Noir suppilovahverorisotolle.

"Eleganteista aromeista löytyy paljon kaikkea herkullista – metsämansikkaa, vadelmaa, hapankirsikkaa ja karpaloa sekä mausteisuutta ja aavistus savuisuutta. Keskitäyteläisessä maussa on häivähdys maanläheisyyttä."

"Matua on ehdoton sienirisottoviini, tai nauti possunfilettä sienikastikkeella, erityisesti suppilovahveroista valmistettuna."

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Petri Pentikäinen sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.