Codorniu Tempranillo ja Albariño - Espanjan klassikkorypälelajikkeet

Punainen Tempranillo ja vaalea Albariño ovat suosittuja espanjalaisia rypälelajikkeita. Miltä viinit maistuvat maan johtavan cava-talon Codorniun valmistamina?

codorniu_tempranillo_ja_albarino

Suomen suosituin kuohuviinituottaja espanjalainen Codorníu on tuonut Alkoihin supersuosittujen cava-kuohuviiniensä rinnalle herkullisen Albariño-luomuvalkoviinin ja mehevän Tempranillo-luomupunaviinin.

Codorniu Albariño Organic

Espanja on yleensä ollut parhaiten tunnettu punaviineistään, vaikka noin puolet maan tuotannosta on valkoviinejä. Käsitys on muuttunut jonkin verran viime vuosikymmeninä, kun valkoviinejä on alettu arvostaa yhä enemmän. Muutoksen edelläjäkävijänä on ollut trendikkääksi noussut Albariño-lajike. 

Kuivassa ja aromaattisessa viinissä aistii mm. sitrusta, persikkaa, valkoisia kukkia sekä raikasta mineraalisuutta. Raikas luomuviini sopii erinomaisesti äyriäisten seuraan sekä kana- ja kasvisruoille ja myös hieman mausteisemmille aasialaisille ruoille. Nauti myös sellaisenaan aperitiivina tai tapasten kanssa.

Codorniun luomuviini on Alkon valikoiman ainoa hanapakkauksessa myytävä Albariño-rypäleestä tehty viini, ja Alkon myydyin Albariño vuonna 2023

Codorniu Tempranillo Organic

Espanjalaisesta Tempranillosta on vuosisatojen kuluessa tullut kotimaansa viljellyin punainen lajike. Tempranillon tunnistaa rubiininpunaisesta väristä sekä kypsien tummien hedelmien, kuten luumujen, kirsikoiden ja viikunoiden aromeista.

Runsas, melko täyteläinen, tasapainoinen ja elegantti maku, jossa on pehmeän samettiset tanniinit. Viinin suhteellisen raikkaasta mausta aistii muskottipähkinän ja mustapippurin vivahteita sekä luumua ja punaisia marjoja.

Monikäyttöinen punaviini sopii kanan ja kalkkunan sekä possun kanssa. Se on hyvä pari myös rasvaiselle kalalle kuten lämminsavulohelle sekä tuhdimmille kasvisruoille.

Löydät Codorniu Tempranillon parhaiten Alkon verkkokaupasta eli tilaa pullo näppärästi ilman toimitusmaksua toivomaasi Alkoon ja nouda jonottamatta.

Codorníun valko- ja punaviini on kirkastettu vegaanisesti, kuten kaikki viinitalon kuohuviinitkin