TOP 3+1 viinivinkit blinille

Tuhdin blinin kaveriksi sopii hapokas valko- tai kuohuviini, sillä rasvainen ruoka kaipaa kylkeensä raikkautta. Katso suositukset!
TOP 3 bliniviinit - katso vaihtoehdot eri hintaluokissa

Perinteisen muikun tai kirjolohen mädin lisäksi graavikala, metsäsienisalaatti ja raputahna ovat suosittuja blinilisukkeita. Pieneksi hakattu punasipuli, suolakurkut ja smetana kruunaavat tuhdin herkun. Mutta mitä viiniä kannattaa juoda blinien kanssa?

Rasvaa tihkuva blini vaatii tasapainokseen raikkaan hapokkaan valko- tai kuohuviinin.

Suosituimpia blinien viinikavereita ovat ranskalaiset mineraalisen hapokkaat Chablis-valkoviinit, klassinen samppanja tai espanjalainen cava elegantteine kuplineen tai aromaattisen hapokas Riesling- tai Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistettu valkoviini.

Nappaa viinitärpit blineille

Nederburg the Winemasters Riesling

Tyylikäs ja erittäin hyvän hinta-laatusuhteen Riesling tulee yhdeltä Etelä-Afrikan huippuviinitalolta. Viinin kuiva maku on aromaattisen hedelmäinen ja pirteähappoinen. 

Erittäin hyvä tasapaino hapokkuuden ja runsaan hedelmäisyyden kanssa sopivat blinien vaativaan makumaailmaan.

Matua Organic Sauvignon Blanc

Tämä klassinen Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc tuo veden kielelle. Matua-luomuvalkoviinin hapokkuus ja hienostuneet herukan aromit sopivat hyvin blinien kanssa.

Luomurypäleet on kasvatettu Wairaun laaksossa, joka on yksi Marlborough’n viinialueen parhaista ala-alueista. Löydät viinin etiketistä Chill Stamp -logon, joka kertoo, kun viini on tarpeeksi viileää nautittavaksi eli noin 7 asteista.

Laroche Chablis L Organic

Ranskalainen Laroche Chablis -luomuvalkoviini on nappivalinta arvokkaaseen blinipöytään: Chablis’n mineraalisuus, raikkaus ja vihreän omenan sitrusmainen aromikkuus keventävät ja raikastavat blinin tuhtia kokonaisuutta.

Lue lisää Chablis-viineistä ja miksi ne toimivat blinien kanssa.

Anna de Codorniu Brut Organic

Tyylikkäät kuivat kuohuviinit kuten espanjalaiset cavat toimivat blinien kanssa raikkaiden kupliensa ja hapokkuutensa ansiosta.

Erittäin kuiva espanjalainen Anna de Codorniu -luomucava on elegantti ja pirteähappoinen, mikä tasapainottaa hienosti blinien rasvaisuutta.

Graavisiika

Graavattu eli suolalla raakakypsytetty kala sopii niin talven kuin kesän ruokapöytään. Lisämakua graavisiika saa roseepippureista ja tillistä. Nauti hienostuneen hapokkaan Laroche-valkoviinin kanssa.