TOP 3+1 viinivinkit blinille

Tuhdin blinin kaveriksi sopii hapokas valko- tai kuohuviini, sillä rasvainen ruoka kaipaa kylkeensä raikkautta. Katso suositukset!

TOP 3 bliniviinit - katso vaihtoehdot eri hintaluokissa

Perinteisen muikun tai kirjolohen mädin lisäksi graavikala, metsäsienisalaatti ja raputahna ovat suosittuja blinilisukkeita. Pieneksi hakattu punasipuli, suolakurkut ja smetana kruunaavat tuhdin herkun. Mutta mitä viiniä kannattaa juoda blinien kanssa?

Rasvaa tihkuva blini vaatii tasapainokseen raikkaan hapokkaan valko- tai kuohuviinin.

Suosituimpia blinien viinikavereita ovat ranskalaiset mineraalisen hapokkaat Chablis-valkoviinit, espanjalainen cava tai klassinen samppanja elegantteine kuplineen tai aromaattisen hapokas Riesling- tai Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistettu valkoviini.

Viinisuositukset blineille

Domaine Zinck Riesling Prestige

Tyylikäs ja erittäin hyvän hinta-laatusuhteen Riesling tulee Ranskan Alsacen viinialueelta. Viinin kuiva maku on aromaattisen hedelmäinen ja pirteähappoinen. 

Erittäin hyvä tasapaino hapokkuuden ja runsaan hedelmäisyyden kanssa sopivat blinien vaativaan makumaailmaan.

Matua Organic Sauvignon Blanc

Tämä klassinen Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc tuo veden kielelle. Matua-luomuvalkoviinin hapokkuus ja hienostuneet herukan aromit sopivat hyvin blinien kanssa.

Luomurypäleet on kasvatettu Wairaun laaksossa, joka on yksi Marlborough’n viinialueen parhaista ala-alueista. Löydät viinin etiketistä Chill Stamp -logon, joka kertoo, kun viini on tarpeeksi viileää nautittavaksi eli noin 7 asteista.

Laroche Chablis L

Ranskalainen Laroche Chablis -valkoviini on nappivalinta arvokkaaseen blinipöytään: Chablis’n mineraalisuus, raikkaus ja vihreän omenan sitrusmainen aromikkuus keventävät ja raikastavat blinin tuhtia kokonaisuutta.

Lue lisää Chablis-viineistä ja miksi ne toimivat blinien kanssa.

Codorníu Ars Collecta Rosé Cava Brut Organic

Tyylikkään roseecavan tuoksussa on vadelman, mustaherukan ja mansikan intensiivisiä aromeja sekä raikkautta ja kepeyttä antavaa sitruksisuutta.

Raikas, kuiva ja tasapainoinen maku, jossa aistii Pinot Noir -rypäleelle tyypillisiä punaisia marjoja sekä aavistuksen vaniljaisuutta.

Upea blini-illan alkumalja, joka sopii erinomaisesti graavi- tai lämminsavulohta sisältävän blinin seuraan.