Skagenröra eli katkaraputahna

Monikäyttöinen katkaraputahna sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän ylle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.

Skagenröra eli katkaraputahna + viinisuositus
logo

8+ HLÖ

logo

0 h 45 min

Vinkki! Saat punasipulista miedompaa, mikäli laitat sipulisilpun siivilään ja kaadat päälle litran verran kiehuvaa vettä. Valuta vesi pois ja anna sipulin jäähtyä ennen sen lisäämistä muun tahnan sekaan.

Skagenröra eli katkaraputahna (osana alkuruokapöytää 6–8 henkilölle)

AINEKSET

  • 300 g katkaravun- tai jokiravunpyrstöjä

  • 1 pieni punasipuli

  • 1/2 dl majoneesia

  • 1 dl ranskankermaa

  • tuoretta tilliä

  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori

  • puolikkaan sitruunan mehu

  • suolaa ja mustapippuria

  • halutessasi: Kuorimattomia rapuja koristeluun

VALMISTUSOHJEET

    1. Sulata ravut, jos käytät pakasterapuja. Valuta ravunpyrstöt siivilässä.

    2. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita majoneesi ja ranskankerma sekaisin ja lisää ravut, sipulisilppu, silputtu tilli, sitruunankuori ja mehu sekä mausteet.

    3. Tarjoa Skagenröra esimerkiksi saaristolaisleivän tai uuniperunoiden kanssa.

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä


Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.

Katso resepti »