Skagenröra eli katkaraputahna

Monikäyttöinen katkaraputahna sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän ylle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.
Skagenröra eli katkaraputahna + viinisuositus
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
8+ HLÖ
30-45 MIN
300 g katkaravun- tai jokiravunpyrstöjä
1 pieni punasipuli
1/2 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa & mustapippuria
(Kuorimattomia rapuja koristeluun.)
Skagenröra eli katkaraputahna (osana alkuruokapöytää 6–8 henkilölle)
1 Sulata ravut, jos käytät pakasterapuja. Valuta ravunpyrstöt siivilässä.
2 Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita majoneesi ja ranskankerma sekaisin ja lisää ravut, sipulisilppu, silputtu tilli, sitruunankuori ja mehu sekä mausteet.
3 Tarjoa Skagenröra esimerkiksi saaristolaisleivän tai uuniperunoiden kanssa.

Vinkki! Saat punasipulista miedompaa, mikäli laitat sipulisilpun siivilään ja kaadat päälle litran verran kiehuvaa vettä. Valuta vesi pois ja anna sipulin jäähtyä ennen sen lisäämistä muun tahnan sekaan.

Skagenröra eli katkaraputahna (osana alkuruokapöytää 6–8 henkilölle)
1 Sulata ravut, jos käytät pakasterapuja. Valuta ravunpyrstöt siivilässä.
2 Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita majoneesi ja ranskankerma sekaisin ja lisää ravut, sipulisilppu, silputtu tilli, sitruunankuori ja mehu sekä mausteet.
3 Tarjoa Skagenröra esimerkiksi saaristolaisleivän tai uuniperunoiden kanssa.

Vinkki! Saat punasipulista miedompaa, mikäli laitat sipulisilpun siivilään ja kaadat päälle litran verran kiehuvaa vettä. Valuta vesi pois ja anna sipulin jäähtyä ennen sen lisäämistä muun tahnan sekaan.

300 g katkaravun- tai jokiravunpyrstöjä
1 pieni punasipuli
1/2 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa & mustapippuria
(Kuorimattomia rapuja koristeluun.)
Lisää muistilistaan