Paras paikka asadon valmistamiseen on avoin grilli, jossa on reilusti tilaa hiillokselle. Myös tavallinen hiiligrilli käy, mutta varo sen liiallista kuumentamista, sillä asado vaatii pitkän kypsymisajan.
Tee tuli puusta johonkin toiseen, turvalliseen paikkaan. Vältä keinotekoisia sytytysnesteitä, sillä niistä tarttuu lihaan makua.
Levitä puuhiillos tasaisesti grillin pohjalle. Oikean lämpötilan voi tarkistaa leivänpalasella. Jos se palaa nopeasti, hiillos on liian kuuma. Pidä hiilloksen kuumimmat kekäleet sivussa välttääksesi liian nopeaan kypsymistä ja rasvan tippumista. Lihasta tippuva rasva ja siitä aiheutuva savu ei ole hyväksi lihan maulle.
Laita liha grilliritilälle. Voit lisätä suolaa niin paljon kuin haluat. Suola on ainoa mauste, jota argentiinalaiset lisäävät lihaan valmistamisen yhteydessä.
Jos grillaat lihan eri osia, muista olla tarkkana niiden kypsymisajan kanssa. Chorizo, morcilla ja muut nopeammin kypsyvät lihat sopivat hyvin alkupaloiksi ja grillauksen lomassa syötäviksi naposteltaviksi. Chorizo on parasta pienen, vaalean leipäpalan kanssa.
Lihan kypsyys on makuasia. Argentiinalaisille pieni ylikypsyyskään ei ole ongelma.
Totu siihen, että kaikki muut syövät sillä välin, kun sinä seisot tulen ääressä ojentelemassa lihoja. Muista että niin kauan, kun vieraasi ovat tyytyväisiä, olet tehnyt hyvää työtä. Yleensä ”asador” eli lihojen kypsennyksestä vastuussa oleva henkilö saa lopuksi pienet aplodit.