Lammaslihapullat
Vaihtelua lihapullareseptiin saat valmistamalla ne lampaanlihasta. Nauti tsatsikin ja mehevän punaviinin kanssa.
Katso resepti »Rusinoita ja pinjansiemeniä sisältävät lihapullat tomaattikastikkeessa ovat parhaimmillaan keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
750 g sika-nautajauhelihaa
3 palaa hieman kuivahtanutta paahtoleipää
½ dl vettä tai valkoviiniä
2 kananmunaa
1 dl pinjansiemeniä
½ dl korintteja tai 1 dl rusinoita
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1 Solo-valkosipulinkynsi
1 ½ dl raastettua parmesaania
¼ tl mustapippuria
½- 1 tl suolaa
Paistamiseen 1 dl vehnäjauhoja ja 2-3 rkl voita
Leikkaa leivästä kuoret pois ja murentele leipä, liota pehmeäksi vesi tai viinitilkassa.
Hienonna valkosipuli.
Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset keskenään ja anna taikinan seisoa tomaattikastikkeen valmistumisen ajan.
Pyörittele mureketaikinasta lihapullia. Levitä vehnäjauhot lautaselle ja pyörittele lihapyörykät vehnäjauhoissa.
Sulata voi paistinpannulla ja ruskista lihapullat voissa. Lihapullien tarvitsee vain ruskistua, ne kypsyvät loppuun tomaattikastikkeessa. Voit myös kypsentää pyörykät 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tällöin niitä ei tarvitse jauhottaa.
2 keskikokoista sipulia
1 solo-valkosipulinkynsi
2-3 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
3 tlk (1,2 kg) tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa mustapippuria
Silppua sipulit ja hienonna valkosipuli.
Kuullota sipulisilput öljyssä ja lisää pannulle valkoviini.
Anna kiehahtaa: Lisää loput ainekset ja hauduta kastiketta vähintään puoli tuntia, mieluimmin kauemminkin.
Laita lihapyörykät tomaattikastikkeeseen ja anna niiden kypsyä siinä pastan kypsymisen ajan.
Tarjoa keiteyn spaghetin tai penne-pastan kanssa.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Vaihtelua lihapullareseptiin saat valmistamalla ne lampaanlihasta. Nauti tsatsikin ja mehevän punaviinin kanssa.
Katso resepti »Nämä lihapullat saavat makua pehmeästä vuohenjuustosta ja puolukasta. Nauti pehmeän argentiinalaisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Punaviinirisotto saa tumman värinsä italialaisesta voimakaspigmenttisestä punaviinistä.
Katso resepti »Nonnan luomulihapullat tuoretomaattikastikkeessa on täydellinen Italia-yhdistelmä Ruffinon luomu-chiantin kanssa.
Katso resepti »