Mamman lihapullapasta

Rusinoita ja pinjansiemeniä sisältävät lihapullat tomaattikastikkeessa ovat parhaimmillaan keskitäyteläisen punaviinin kanssa.

Mamman lihapullapasta + viinisuositus
Mamman lihapullapasta + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

CAMPANIALAISET LIHAPULLAT

AINEKSET

  • 750 g sika-nautajauhelihaa

  • 3 palaa hieman kuivahtanutta paahtoleipää

  • ½ dl vettä tai valkoviiniä

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl pinjansiemeniä

  • ½ dl korintteja tai 1 dl rusinoita

  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa

  • 1 Solo-valkosipulinkynsi

  • 1 ½ dl raastettua parmesaania

  • ¼ tl mustapippuria

  • ½- 1 tl suolaa

  • Paistamiseen 1 dl vehnäjauhoja ja 2-3 rkl voita

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa leivästä kuoret pois ja murentele leipä, liota pehmeäksi vesi tai viinitilkassa. Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset keskenään ja anna taikinan seisoa tomaattikastikkeen valmistumisen ajan.

    2. Pyörittele mureketaikinasta lihapullia. Levitä vehnäjauhot lautaselle ja pyörittele lihapyörykät vehnäjauhoissa.

    3. Sulata voi paistinpannulla ja ruskista lihapullat voissa. Lihapullien tarvitsee vain ruskistua, ne kypsyvät loppuun tomaattikastikkeessa. Voit myös kypsentää pyörykät 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tällöin niitä ei tarvitse jauhottaa.

TOMAATTIKASTIKE

AINEKSET

  • 2 keskikokoista sipulia

  • 1 solo-valkosipulinkynsi

  • 2­-3 rkl oliiviöljyä

  • 1 dl valkoviiniä

  • 3 tlk (1,2 kg) tomaattimurskaa

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl suolaa mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua sipulit ja hienonna valkosipuli.

    2. Kuullota sipulisilput öljyssä ja lisää pannulle valkoviini.

    3. Anna kiehahtaa: Lisää loput ainekset ja hauduta kastiketta vähintään puoli tuntia, mieluimmin kauemminkin.

    4. Laita lihapyörykät tomaattikastikkeeseen ja anna niiden kypsyä siinä pastan kypsymisen ajan.

    5. Tarjoa keiteyn spaghetin tai penne-pastan kanssa.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen