Vaihtelua lihapullareseptiin saat valmistamalla ne lampaanlihasta. Nauti tsatsikin ja mehevän punaviinin kanssa.
Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita nämä kulhossa jauhelihan kanssa. Lisää sitten sekaan muutkin ainekset.
Vaivaa taikinaa käsin, kunnes taikina alkaa tarttua hiukan kulhon reunoihin.
Muovaa taikina tangoksi ja jaa yhtä suuriin paloihin. Kastele kätesi kylmään veteen ja pyöritä palat pulliksi leikkuulaudalle.
Paista pullat paistinpannulla öljyssä käännellen kauniin ruskeiksi.
Valuta jogurttia jääkaapissa suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä ainakin 2 tuntia, mieluiten yön yli.
Pese kurkku ja raasta se karkealla terällä. Sirottele suola raasteen päälle ja itketä kurkkua 10 minuuttia.
Ota raaste käteen ja puristele sitä sormien välissä niin kauan, että kaikki neste valuu pois.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Yhdistä jogurtti, kurkkuraaste, valkosipulimurska ja oliiviöljy. Sekoita ja anna tsatsikin vetäytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoamista.
Rento kreikkalainen ruoka toimii parhaiten mehevän punaviinin kanssa.
Katso reseptiLampaanlihan kanssa toimii hyvin australialainen Shiraz-punaviini.
Katso reseptiGrillaa lammaskebabin seuraksi sitruunaa. Paahdettu sitruuna täydentää grillatun ruoan maut.
Katso reseptiPääsiäisenä ruokaperinteet vaihtelevat pöydästä pöytään, mutta usein maukas lampaanliha on huomion keskipiste. Tutustu viiniasiantuntija Ilkka Sirenin viinivinkkeihin pääsiäislampaalle eri valmistustavoilla.
Lue lisää