Lammasvartaat ja korianteriperunat
Lampaanlihan kanssa toimii hyvin australialainen Shiraz-punaviini.
HUNAJAISET LAMMASVARTAAT
AINEKSET
600-800 g lampaan ulkofileetä
½ dl hunajaa
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl silputtua rosmariinia
ripaus mustapippuria
suolaa
VALMISTUSOHJEET
Sekoita keskenään hunaja, sitruunankuori ja mausteet. Kuutioi lammas reiluiksi paloiksi ja kääntele hunajassa. Anna maustua parin tunnin ajan.
Pujottele lihapalat vartaisiin. Pane lihan väleihin sitruunaviipaleita. Riippuen grillin kuumuudesta grillaa vartaita 4 - 10 minuuttia molemmin puolin. Voit myös paistaa vartaat parilapannulla ja viimeistellä kypsyyden uunissa.
Voitele vartaita marinadilla kypsennyksen aikana. Mausta liha kypsänä suolalla.
HAALEAT KORIANTERIPERUNAT
AINEKSET
1 ½ kg perunoita
karkeaa merisuolaa
VALMISTUSOHJEET
Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi merisuolalla maustetussa vedessä. Jos perunat ovat kookkaita, puolita ne ennen keittämistä. Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden hieman jäähtyä.
Kastike
AINEKSET
3 dl turkkilaista jogurttia
1 Solo-valkosipulinkynsi
1 dl silputtua minttua
1 dl silputtua korianteria
ripaus mustapippuria
ripaus merisuolaa
VALMISTUSOHJEET
Sekoita jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja yrtit, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele seos perunoiden joukkoon.
Tarjoa lihan tai kalan lisäkkeenä.
LISÄKSI
AINEKSET
sitruunaviipaleita
VALMISTUSOHJEET
Koristele annos sitruunaviipaleilla.
Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen