Rento kreikkalainen ruoka toimii parhaiten mehevän punaviinin kanssa.
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä oliivit ja yrtit.
Lisää jauhelihan joukkoon mausteiden kanssa.
Muotoile murekemassasta neljä pihviä.
Grillaa tai paista pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen.
Raasta kurkku ja hienonna valkosipulinkynnet.
Sekoita suola kurkku-valkosipuliraasteen joukkoon ja painele seosta siivilässä kunnes siitä irtoaa nestettä. Purista raaste kuivaksi.
Sekoita tsatsikin ainekset keskenään. Tarkista suola.
Lämmitä pitaleivät grillissä tai uunissa.
Pane leivän väliin pihvi, tsatsikia ja fetakuutioita.
Lisää väliin tai pitaleivän viereen halutessasi kreikkalaisen salaatin aineksia kuten rapeaa salaattia, tomaatteja, kurkkua, sipulia, paprikaa, oliiveja.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
Katso reseptiKesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimichurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje.
Katso reseptiTämä helppo lasagne valmistuu nopeasti tuorelasagnelevyistä, Salsiccia-makkarasta ja tomaatista.
Katso reseptiThaimaalainen klassikkoannos Pad Thai valmistuu helposti myös kotona! Pad Thai reseptin proteiinina voit vaihdellen käyttää joko kanaa, katkarapuja tai tofua.
Katso resepti