Kasvispyörykät & vihannesnuudeli
Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
Katso resepti »Rento kreikkalainen ruoka toimii parhaiten mehevän punaviinin kanssa.
600 g lampaanjauhelihaa
1 sipuli
3–5 valkosipulinkynttä
½ dl silputtua lehtipersiljaa
½ dl silputtuja oliiveja
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä oliivit ja yrtit.
Lisää jauhelihan joukkoon mausteiden kanssa.
Muotoile murekemassasta neljä pihviä.
Grillaa tai paista pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen.
1 (300 g) kurkku
2–3 valkosipulinkynttä
2 tl sormisuolaa
3 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl valkoista balsamicoa
1 rkl sokeria
vastarouhittua mustapippuria
1 dl silputtua minttua
Raasta kurkku ja hienonna valkosipulinkynnet.
Sekoita suola kurkku-valkosipuliraasteen joukkoon ja painele seosta siivilässä kunnes siitä irtoaa nestettä. Purista raaste kuivaksi.
Sekoita tsatsikin ainekset keskenään. Tarkista suola.
4 pitaleipää
(100 g fetajuustokuutioita)
(rapeaa salaattia, tomaatteja, kurkkua, sipulia, paprikaa, oliiveja)
Lämmitä pitaleivät grillissä tai uunissa.
Pane leivän väliin pihvi, tsatsikia ja fetakuutioita.
Lisää väliin tai pitaleivän viereen halutessasi kreikkalaisen salaatin aineksia kuten rapeaa salaattia, tomaatteja, kurkkua, sipulia, paprikaa, oliiveja.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
Katso resepti »Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimichurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje.
Katso resepti »