Lammaspita ja minttu-tsatsiki

Rento kreikkalainen ruoka toimii parhaiten mehevän punaviinin kanssa.

Kreikkalainen lammaspita + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Lammas

AINEKSET

  • 600 g lampaanjauhelihaa

  • 1 sipuli

  • 3–5 valkosipulinkynttä

  • ½ dl silputtua lehtipersiljaa

  • ½ dl silputtuja oliiveja

  • 2 tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee pihvit. Helpointa on tehdä taikina monitoimikoneessa. Pistä koneeseen ensin sipulit ja valkosipulinkynnet, pyöräytä muutama kierros. Lisää jauheliha, oliivit, yrtit ja mausteet. Käytä konetta, kunnes murekemassa on sekaisin, mutta sopivan karkeaa.

    2. Muotoile murekemassasta neljä pihviä. Grillaa pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen.

Tsatsiki

AINEKSET

  • 1 (300 g) kurkku

  • 2–3 valkosipulinkynttä

  • 2 tl sormisuolaa

  • 3 dl kreikkalaista jogurttia

  • 2 rkl valkoista balsamicoa

  • 1 rkl sokeria

  • vastarouhittua mustapippuria

  • 1 dl silputtua minttua

VALMISTUSOHJEET

    1. Raasta kurkku ja hienonna valkosipulinkynnet.

    2. Sekoita suola kurkku-valkosipuliraasteen joukkoon ja painele seosta siivilässä kunnes siitä irtoaa nestettä. Purista raaste kuivaksi.

    3. Sekoita tsatsikin ainekset keskenään. Tarkista suola.

Lisäksi

AINEKSET

  • 4 pitaleipää tai hampurilaissämpylää

  • (100 g fetajuustokuutioita)

VALMISTUSOHJEET

    1. Paahda pitaleivät tai hampurilaissämpylät grillissä.

    2. Pane leivän väliin pihvi, tsatsikia ja fetakuutioita. Tarjoa kreikkalaisen salaatin kanssa.

Kreikkalainen maalaissalaatti

AINEKSET

    VALMISTUSOHJEET

      1. Kreikkalainen maalaissalaatti sisältää rapeaa salaattia, tomaatteja, kurkkua, sipulia, paprikaa, oliiveja ja fetajuustoa. Salaattia voi laittaa myös pitaleivän sisään pihvin seuraksi.

    Resepti

    Ruokatoimittaja Tiina Rantanen