Lammaspita ja minttu-tsatsiki

Rento kreikkalainen ruoka toimii parhaiten mehevän punaviinin kanssa.

Kreikkalainen lammaspita + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Lammaspihvit

AINEKSET

  • 600 g lampaan- tai karitsanjauhelihaa

  • 1 sipuli

  • 3–5 valkosipulinkynttä

  • ½ dl silputtua lehtipersiljaa

  • ½ dl silputtuja oliiveja

  • 2 tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä oliivit ja yrtit.

    2. Lisää jauhelihan joukkoon mausteiden kanssa.

    3. Muotoile murekemassasta neljä pihviä.

    4. Grillaa tai paista pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen.

Tsatsiki

AINEKSET

  • 1 (300 g) kurkku

  • 2–3 valkosipulinkynttä

  • 2 tl sormisuolaa

  • 3 dl kreikkalaista jogurttia

  • 2 rkl valkoista balsamicoa

  • 1 rkl sokeria

  • vastarouhittua mustapippuria

  • 1 dl silputtua minttua

VALMISTUSOHJEET

    1. Raasta kurkku ja hienonna valkosipulinkynnet.

    2. Sekoita suola kurkku-valkosipuliraasteen joukkoon ja painele seosta siivilässä kunnes siitä irtoaa nestettä. Purista raaste kuivaksi.

    3. Sekoita tsatsikin ainekset keskenään. Tarkista suola.

Lisäksi

AINEKSET

  • 4 pitaleipää

  • (100 g fetajuustokuutioita)

  • (rapeaa salaattia, tomaatteja, kurkkua, sipulia, paprikaa, oliiveja)

VALMISTUSOHJEET

    1. Lämmitä pitaleivät grillissä tai uunissa.

    2. Pane leivän väliin pihvi, tsatsikia ja fetakuutioita.

    3. Lisää väliin tai pitaleivän viereen halutessasi kreikkalaisen salaatin aineksia kuten rapeaa salaattia, tomaatteja, kurkkua, sipulia, paprikaa, oliiveja.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen