Tämä helppo lasagne valmistuu nopeasti tuorelasagnelevyistä, Salsiccia-makkarasta ja tomaatista.
Tämä salsiccia lasagne on helppo valmistaa ja siinä käytetään tuorelasagnelevyjä. Käytä punaviiniä lasagnen valmistukseen sekä sen kanssa nauttimiseen.
Kuori ja pilko hienoksi sipuli ja valkosipuli. Kuullota paistinpannulla pienessä määrässä öljyä.
Purista makkaroiden liha ulos suolesta ja silppua haarukan avulla. Lisää pannulle sipulin joukkoon.
Lisää tomaattipyre, punaviini ja kasvisliemi. Anna keittyä muutaman minuutin ajan. Hienonna salvian lehdet ja lisää lopuksi joukkoon.
Sekoita kerma ja creme fraiche keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla
Leikkaa lasagnelevyt puoliksi, jotta sinulle jää 10 neliön muotoista palaa.
Kuumenna kiehuvaksi suurehko määrä vettä ja keitä lasagnelevyt valmiiksi muutama kappale kerrallaan.
Nosta levyt kattilasta reikäkauhan avulla. Valele hieman öljyä levyjen väliin, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
Kokoa sitten tarjoiluastialle vuorotellen päällekkäin lasagnelevyjä, lihaa ja creme fraiche-seosta.
Viimeistele tuoreilla yrteillä. Tarjoa välittömästi.
Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Katso reseptiHerkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!
Katso reseptiRuokaisa salaatti yrttipaahdetuilla kikherneillä, bataattilastuilla ja itsetehdyillä krutongeilla kruunautuu caesar-tyyppisellä kastikkeella.
Katso reseptiKatso viiniraadin kommentit, millaista italialaista punaviiniä kannattaa tänä talvena kaataa lasiin. Nappaa luomuviinivinkit Italian eri viinialueilta.
Lue lisää