Avoin lasagne

Oletko kuullut avoimesta lasagnesta? Tämä nopeasti valmistuva versio on täynnä makua Salsiccia-makkaran, tomaatin ja rosmariinin kera!

logo

2

logo

0 h 30 min

AINEKSET

  • 1 keltasipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 400 g Salsiccia-tuoremakkaraa

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • ½ dl punaviiniä

  • 1 rkl kasvislientä

  • 5 salvianlehteä

  • 1 dl kermaa

  • 2 dl crème fraîche

  • maun mukaan suolaa ja mustapippuria

  • 5 tuorelasagnelevyä

  • tuoreita yrttejä

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja pilko hienoksi sipuli ja valkosipuli. Kuullota paistinpannulla pienessä määrässä öljyä.

    2. Purista makkaroiden liha ulos suolesta ja silppua haarukan avulla. Lisää pannulle sipulin joukkoon.

    3. Lisää tomaattipyre, punaviini ja kasvisliemi. Anna keittyä muutaman minuutin ajan. Hienonna salvian lehdet ja lisää lopuksi joukkoon. 

    4. Sekoita kerma ja creme fraiche keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla

    5. Leikkaa lasagnelevyt puoliksi, jotta sinulle jää 10 neliön muotoista palaa.

    6. Kuumenna kiehuvaksi suurehko määrä vettä ja keitä lasagnelevyt valmiiksi muutama kappale kerrallaan.

    7. Nosta levyt kattilasta reikäkauhan avulla. Valele hieman öljyä levyjen väliin, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.

    8. Kokoa sitten tarjoiluastialle vuorotellen päällekkäin lasagnelevyjä, lihaa ja creme fraiche-seosta. 

    9. Viimeistele tuoreilla yrteillä. Tarjoa välittömästi.

pizza

Slicemongerin Porcini-pizza


Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!

Katso resepti »