Paahdettu kikherne salaatti bataatilla ja krutongeilla
Ruokaisa salaatti yrttipaahdetuilla kikherneillä, bataattilastuilla ja itsetehdyillä krutongeilla kruunautuu caesar-tyyppisellä kastikkeella.
AINEKSET
4 annosta bulguria
1 kasvisliemikuutio
1 iso bataatti
sormisuolaa
1 tlk (380g) käyttövalmiita kikherneitä
öljyä
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl yrttisuolaa
4 palaa vaaleaa leipää
1 kurkku
300 g lehtikaalia
200 g romaine-salaattia
pala parmesaania
VALMISTUSOHJEET
Kypsennä Bulgur paketissa olevien ohjeiden mukaan. Mausta keitinvesi liemikuutiolla. Siivilöi ja anna jäähtyä.
Kuori ja pilko bataatti ohuiksi viipaleiksi. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle sormisuolaa.
Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuutin ajan tai kunnes palat alkavat saada väriä reunoihin ja pehmetä.
Siivilöi kikherneet ja huuhdo, kunnes vesi on kirkasta. Laita kulhoon ja pirskottele päälle öljyä. Mausta oreganolla, basilikalla, valkosipulijauheella ja suolalla. Sekoita hyvin.
Levitä kikherneet uuninkestävään vuokaan. Paahda uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kääntele puolivälissä.
Leikkaa leipä kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista leipäpaloja keskilämmöllä kunnes ne saavat väriä. Ripottele päälle sormisuolaa. Anna jäähtyä kokonaan.
Poista lehtikaalista puisevat varret. Pilko lehtikaali ja romaine-salaatti reiluiksi paloiksi ja asettele kulhoon. Ripottele päälle öjyä ja hiero lehtiin. Pilko kurkku puolikuun muotoisiksi paloiksi.
Kokoa salaatin päälle bulgur, bataattipalat, paahdetut kikherneet ja kurkut. Lisää viimeisenä krutongit ja parmesaani
Viimeistele kastikkeella ja tarjoile!
Kastike
AINEKSET
1 rkl majoneesia
1 rkl Dijon sinappia
1 rkl sitruunamehua
2 anjovisfilettä
1 valkosipulikynsi
suola
VALMISTUSOHJEET
Sekoita keskenään creme fraiche, majoneesi, sinappi ja sitruunamehu.
Hienonna anjovikset ja valkosipuli ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla.
Jos koostumus on liian kiinteä, lisää pieni määrä vettä.