Paahdettu kikherne salaatti bataatilla ja krutongeilla

Ruokaisa salaatti yrttipaahdetuilla kikherneillä, bataattilastuilla ja itsetehdyillä krutongeilla kruunautuu caesar-tyyppisellä kastikkeella.

logo

4

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 4 annosta bulguria

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1 iso bataatti

  • sormisuolaa

  • 1 tlk (380g) käyttövalmiita kikherneitä

  • öljyä

  • 1 tl oreganoa

  • 1 tl basilikaa

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • 1 tl yrttisuolaa

  • 4 palaa vaaleaa leipää

  • 1 kurkku

  • 300 g lehtikaalia

  • 200 g romaine-salaattia

  • pala parmesaania

VALMISTUSOHJEET

    1. Kypsennä Bulgur paketissa olevien ohjeiden mukaan. Mausta keitinvesi liemikuutiolla. Siivilöi ja anna jäähtyä. 

    2. Kuori ja pilko bataatti ohuiksi viipaleiksi. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle sormisuolaa.

    3. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuutin ajan tai kunnes palat alkavat saada väriä reunoihin ja pehmetä.

    4. Siivilöi kikherneet ja huuhdo, kunnes vesi on kirkasta. Laita kulhoon ja pirskottele päälle öljyä. Mausta oreganolla, basilikalla, valkosipulijauheella ja suolalla. Sekoita hyvin.

    5. Levitä kikherneet uuninkestävään vuokaan. Paahda uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kääntele puolivälissä.

    6. Leikkaa leipä kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista leipäpaloja keskilämmöllä kunnes ne saavat väriä. Ripottele päälle sormisuolaa. Anna jäähtyä kokonaan. 

    7. Poista lehtikaalista puisevat varret. Pilko lehtikaali ja romaine-salaatti reiluiksi paloiksi ja asettele kulhoon. Ripottele päälle öjyä ja hiero lehtiin. Pilko kurkku puolikuun muotoisiksi paloiksi.

    8. Kokoa salaatin päälle bulgur, bataattipalat, paahdetut kikherneet ja kurkut. Lisää viimeisenä krutongit ja parmesaani

    9. Viimeistele kastikkeella ja tarjoile!

Kastike

AINEKSET

  • 1 rkl majoneesia

  • 1 rkl Dijon sinappia

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 2 anjovisfilettä

  • 1 valkosipulikynsi

  • suola

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita keskenään creme fraiche, majoneesi, sinappi ja sitruunamehu.

    2. Hienonna anjovikset ja valkosipuli ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla.

    3. Jos koostumus on liian kiinteä, lisää pieni määrä vettä.