Resepti ruokakirjailija Mari Moilanen
Mari ihastui Michelin-tähtikokki Davide Bottan tapaan valmistaa maailman parasta risottoa. Tapa ei ole peri-italialainen, kokeile ja hurmaa ystäväsi risottomestarin taidoillasi!
Punaviinirisotto saa tumman värinsä italialaisesta voimakaspigmenttisestä punaviinistä.
2 kookasta salottisipulia tai 4 pientä
loraus oliiviöljyä
Valmista ensin sipulipyre: Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja laita sipulit öljyyn kypsymään hyvin miedolle lämmölle kannen alle tunnin ajaksi.
Soseuta kypsät sipulit sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella. Vinkki! Sipulipyreetä kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja pakastaa sitä seuraavia risoton valmistuskertoja varten.
2 dl Carnaroli-riisiä
3 dl hyvähappoista punaviiniä
1/2 dl sipulipyrettä
n. 2-3 dl lihalientä
100 g voita
100 g Parmesan-juustoa
Kuumenna riisiä kasarissa puukauhalla sekoitellen ilman öljyä, kunnes riisi on kauttaaltaan hyvin kuumaa. Kaada joukkoon punaviini ja sekoittele risottoa vispilällä, kunnes viini alkaa olla imeytynyt.
Lisää valmistamasi sipulipyree ja kaksi desilitraa kuumaa lihalientä. Lisää voi ja ripaus suolaa. Sekoittele reippaasti vispilällä, jolloin rakenteesta muodostuu kermainen. Lisää raastettu Parmesan-juusto.
Kun neste alkaa olla imeytynyt ja risotto valmista eli n. 16-18 minuutin kuluttua, tarkista maku ja tarvittaessa lisää lihalientä. Älä ylikypsennä, risoton kuuluu olla löysää ja riisissä tulee olla purutuntumaa.
Vinkki!
Punaviinirisoton voi koristella pannulla rapeaksi paistetuilla, kokonaisilla prociuttosiivuilla tai paistin siivuilla. Myös friteerattu salvia sopii punaviinirisoton makuun hienosti.
Mari ihastui Michelin-tähtikokki Davide Bottan tapaan valmistaa maailman parasta risottoa. Tapa ei ole peri-italialainen, kokeile ja hurmaa ystäväsi risottomestarin taidoillasi!
Michelin-tähtikokki Davide Bottan risotto-ohjeella syntyy huikean kermaisen rakenteen omaava ja lempeän makuinen risotto. Tapa ei ole peri-italialainen, kokeile ja hurmaa ystäväsi risottomestarin taidoillasi!
Lue lisää »Kurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä. Pinnalle sopivat vaikkapa Prosciutto-kinkku sekä murskatut amarettikeksit.
Katso resepti »Ruokakirjailija ja radio- ja tv-juontaja Anni Hautala hurmasi Masterchef-ohjelman tuomarit herkullisella risottobravuurillaan. Katso Annin Ruokakirjan risotto-ohje + viinisuositus.
Katso resepti »Klassinen sienirisotto kaipaa vierelleen klassisen italialaisen viinin. Tutustu ohjeeseen ja viinisuositukseen!
Katso resepti »