Possu-puolukka-lihapullat

Nämä lihapullat saavat makua pehmeästä vuohenjuustosta ja puolukasta. Keskitäyteläisen Malkina-punaviinin sopiva happotasapaino toimii puolukoiden kirpeyden kanssa.

Possulihapullat
Possulihapullat
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Lihapullat:

AINEKSET

  • 700 g sika-nautajauhelihaa

  • 200 g vuohenjuustoa

  • 1 dl puolukoita (tuore tai pakaste)

  • ½ dl pankojauhoja

  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

  • 1 muna

  • 1 ¼ tl suolaa ja ¼ tl mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita jauheliha kulhoon ja murenna joukkoon vuohenjuusto. Lisää loput ainekset ja vaivaa nopeasti taikinaksi.

    2. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta samankokoisia pullia.

Paistaminen ja esillepano

AINEKSET

  • juoksevaa kasvirasvaa tai voita

  • rucolanversoja ja puolukoita

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista siinä lihapullat muutamassa erässä.

    2. Laita pullat uunivuokaan ja kypsennä loppuun 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    3. Koristele rucolanversoilla ja puolukoilla.

Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Resepti ja kuva: Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa ja joka viikko Ruokatorstai-sivulla Iltalehdessä.

Tutustu Jotain maukasta -blogiin>