Basilika-sitruunarisotto

Ruokakirjailija Mari Moilasen ohjeella valmistat maailman parasta ja kauniin vaaleanvihreää basilikarisottoa. Valmistukseen sekä ruoan kanssa nautittavaksi sopii tietenkin Prosecco-viini.

basilikarisoton ohje

4 HLÖ

1 h 0 min

Vinkki! Sipulipyreetä kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja pakastaa sitä esim. pieniin Minigrip-pusseihin seuraavia risoton valmistuskertoja varten. Tämän risoton voi koristella kevyesti oliiviöljyssä paistetuilla miniparsoilla tai syötävillä kukilla ja rucolan versoilla.

Tutustu tarkemmin, mikä tekee tästä risoton valmistustavasta niin poikkeuksellisen hyvän.

Resepti & kuva: Ruokatoimittaja Mari Moilanen

Miten cava ja prosecco eroavat toisistaan?Miten cava ja prosecco eroavat toisistaan?

Kukkaroystävällisten kuohuviinien trendiä ajavat espanjalainen cava ja italialainen prosecco. Näillä kahdella kuohuvalla on paljon muitakin eroja kuin maantieteellinen sijainti.

Lue lisää
Punaviinirisotto + viinisuositusPunaviinirisotto

Punaviinirisotto saa tumman värinsä italialaisesta punaviinistä.

Katso resepti
Maailman paras risotto – katso italialaisen huippukokin vinkitMaailman paras risotto – katso italialaisen huippukokin vinkit

Michelin-tähtikokki Davide Bottan risotto-ohjeella syntyy huikean kermaisen rakenteen omaava ja lempeän makuinen risotto. Tapa ei ole peri-italialainen, kokeile ja hurmaa ystäväsi risottomestarin taidoillasi!

Lue lisää
Masterchef-historian paras risotto + viinisuositusRisotto – Mastechef historian paras risotto-ohje

Ruokakirjailija ja radio- ja tv-juontaja Anni Hautala hurmasi Masterchef-ohjelman tuomarit herkullisella risottobravuurillaan. Katso Annin Ruokakirjan risotto-ohje + viinisuositus.

Katso resepti